Slovenija
72 ogledov

400 tisočakov za zvezdico

Čudovit atrij prenovlje-nega hotela Convent, ki je bil nekdaj benediktinski samo Žurnal24 main
Prenovljen. V Adrii Ankaran odprli hotel Convent s štirimi zvezdicami.
Tožbe v podjetju Kazenske in odškodninske. Vodstvo Adrie Ankaran toži predprejšnje vodstvo (ko je bil direktor Igor Lebar) zaradi odškodninske odgovornosti. Koprski kriminalisti so novembra njega in še tri ljudi kazensko ovadili, ker naj bi družbo oškodovali za vsaj 10,6 milijona evrov.

Ankaran.elimo doseči, da bo Adria Ankaran zaupanja vreden resort. Če imajo gostje težave z nastanitvijo in jih na vhodu dočakajo varnostniki, kar se je dogajalo lani, prav gotovo nimajo dobrega občutka," je ob včerajšnjem odprtju prenovljenega hotela Convent dejal Rajko Rešek, novi direktor Adrie Ankaran. S prenovo, vredno 400 tisoč evrov, bo hotel, ki je bil nekdaj benediktinski samostan, zdaj imel štiri zvezdice namesto treh.

4,2 milijona prihodkov
V Adrii Ankaran letos načrtujejo 4,2 milijonov evrov realizacije (lani so imeli 3,5 milijona), na področju hotelskega poslovanja pričakujejo 40 tisoč, v kampu dejavnosti pa 90 tisoč nočitev. Letos nameravajo prenoviti še sanitarije, ki spadajo v sklop kampa – ta spada v kategorijo štirih zvezdic.

V bodoče bomo prenovili tudi druge depandanse, saj ne zadovoljujejo nikakršnih standardov in ne prinašajo donosa.
Rajko Rešek
Marjan Podgoršek, direktor Družbe za svetovanje in upravljanje, ki je 95-odstotni lastnik Adrie Ankaran, pa napoveduje, da se bodo v nekaj letih, ko se bodo vsi pravni zapleti glede lastništva dokončali (teh je 15), umaknili iz lastništva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.