Slovenija
0 ogledov

42,4 odstotka več brezposelnih

Vrste na zavodih za zaposlovanje so vse daljše. Žurnal24 main
V primerjavi z lanskim junijem je bilo konec letošnjega junija na Zavodu RS za zaposlovanje prijavljenih 42,4 odstotka več brezposelnih.

Konec junija je bilo tako na zavodu prijavljenih 86.481 brezposelnih oseb.

Junija se je v evidenco brezposelnih oseb na novo prijavilo 8.274 oseb, kar je za tri odstotke manj kot maja. Glede na maj se je prijavilo 5,1 odstotka več iskalcev prve zaposlitve, za 13,6 odstotka pa se je zmanjšal priliv brezposelnih trajno presežnih delavcev in brezposelnih zaradi stečaja. Za 1,4 odstotka se je zmanjšal priliv brezposelnih po izteku zaposlitve za določen čas, so sporočili iz zavoda za zaposlovanje. Med novoprijavljenimi osebami je bilo največ brezposelnih, ki jim je prenehalo delovno razmerje za določen čas, in sicer 3.157.

Skromnejše zaposlitvene možnosti
Medtem ko se je dotok novih brezposelnih oseb letos skoraj podvojil, so zaposlitvene možnosti skromnejše, zato se je od 35.967 brezposelnih, ki jih je zavod v letošnjem prvem polletju odjavil iz evidence, zaposlilo 21.312, kar je 3,6 odstotka manj kot v primerljivem lanskem obdobju. V zadnjih dveh mesecih na zavodu opažajo nekoliko večje število zaposlitev brezposelnih oseb glede na primerljiva lanska meseca.

Najslabše v Celju
Brezposelnost je v zadnjem mesecu porasla v vseh območnih službah zavoda, najbolj pa na območju Celja, Kranja in Trbovelj. Povpraševanje po delavcih se je najbolj zmanjšalo v predelovalnih dejavnostih, in sicer za 54,8 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.