Slovenija
16 ogledov

5. maja napoved upora študentov?

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
5. maja bodo študenti svojo tradicionalno Škisovo tržnico zaključili s pozivom k vseslovenskim študentskim in dijaškim demonstracijam, če ne bo dogovora o malem delu.

Predstavniki študentov so premierju Borutu Pahorju poslali še eno pismo, v katerem mu predlagajo sestanek glede amandmaja k zakonu o malem delu. Prošnjo za sestanek so mu sicer poslali že v petek, a se Pahor nanjo še ni odzval.

"To srečanje je za študente in dijake najvišje prioritete, saj ocenjujemo, da predstavlja prelomnico v socialnem dialogu, ki doslej zaradi enostranskega delovanja ministrstva za delo ni bil vreden svojega imena," so zapisali v novem pismu.

Kot pravijo, od tokratnega sestanka pričakujejo več kot le pogovor, "saj se zavedamo, da bo potrebno sprejeti odločitev".

"V kolikor ne dosežemo želenih ciljev, ali nas ne sprejmete, bomo primorani zaostriti našo komunikacijo in na Škisovi tržnici namesto pozitivnega zaključka pozvati k vseslovenskim študentskim in dijaškim demonstracijam," so svoje pismo zaključili študenti.

Iz kabineta premierja so sporočili, da bo sestanek jutri.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.