Slovenija
62 ogledov

50 ur brez odmora od Pirana do Velenja

Adventure Race Slovenija.
1/13
Boštjan Tacol
V Velenju se je okoli poldneva končala že deseta najzahtevnejša športna prireditev v Evropi Adventure Race Slovenija. Okoli 130 avanturistov iz 16 različnih držav je moralo v 50 urah prehoditi, prekolesariti, preplavati in preveslati 400 kilometrov dolgo pot.

Trasa je potekala po skritih kotičkih raznolike Slovenije, vse od morskega, kraškega, kotlinskega in gorskega predela.

Tekma se je začela v Piranu in tekmovalce je čakalo 125 km pohodništva, 240 km kolesarjenja, 2 km jamarstva, 2 km plavanja, 24 km veslanja, 6 km rolanja, 1 km soteskanja, 10 km nordijskega rolkanja Skike, 100 m spusta po vrvi, je za zurnal24.si povedala predstavnica organizatorjev Andreja Hazabent Habe.

Vse to so morali opraviti v 50 urah, brez postanka. Počitek je šel namreč na škodo skupnega časa. Tako je poleg fizične pripravljenost zelo pomembna tudi psiha tekmovalcev.

Hazabent Habetova je ob tem dejala, da je na cilj od 24 ekip uspešno prišlo 20 ekip. Sama preizkušnja je potekala po načrtih, malo bolj napeto je bilo sicer v soboto, ko so morali tekmovalci v Iškem Vintgarju loviti zadnje minute. V nasprotnem primeru bi jim namreč propadel ves čas za nazaj in od igre bi se lahko poslovili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.