Slovenija
20 ogledov

500 stanovanj do začetka leta 2014

Ključi in denar Boštjan Tacol
Stanovanja v soseski Brdo, ki jo gradi državni stanovanjski sklad, naj bi bila vseljiva najkasneje na začetku leta 2014. Škoda zaradi zamud od milijona do 2,5 milijona evrov.

Soseska Brdo, v kateri bo skoraj 500 stanovanj, bo dokončana konec leta 2013 ali na začetku leta 2014, je napovedal direktor Stanovanjskega sklada Žiga Andoljšek.

Kot kaže, bosta dela, ki so pred dobrim letom zastala zaradi stečaja GPG, dokončala dva ponudnika, odločitev bo znana v kratkem, dela se bodo začela že na začetku septembra.

"Za sklop F4 so ponudbe nepopolne in ponujene cene previsoke, sprejeli smo sklep, da se javno naročilo ne odda, in postopek nadaljujemo z neposrednimi pogajanji. Pogajana bodo potekala avgusta, če ne bo revizij, bi se vnovična gradnja lahko začela že konec septembra. Na razpis se je javilo osem ponudnikov, v sklopu 5.1 in 5.2 (skupaj osem objektov) je bil najugodnejši ponudnik Imos, v sklopu F4 pa skupna ponudba Javne razsvetljave in Pluton gradenj," je pojasnil Andoljšek.

Zamuda stane do 2,5 milijona evrov

Zaradi zamud pri gradnji in spornih odločitev je pri tem projektu nastalo od enega do 2,5 milijona evrov škode, je pokazala revizija. Po stečaju GPG sklad ni zahteval solidarne odgovornosti družbe Nivo, ki je skupaj z GPG oddala ponudbo, podjetju Nivo je sklad zato dokončanje nujnih del plačal po za petino višjih cenah, kot bi jih sicer. Poleg tega je sklad dela plačeval po tranšah, torej s predplačili, ne pa opravljenih del, kar pomeni, da je plačeval tudi neopravljena dela. Plačila za neopravljena dela so terjatev v stečajnem postopku GPG, ki pa najverjetneje ne bo poplačana. Zaradi zamud pa so nastali tudi stroški zavarovanja gradbišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.