Slovenija
1743 ogledov

5000 mladih prihaja v Ljubljano

mladi
1/3
Saša Despot
Taizéjska skupnost se je odzvala povabilu Slovenske škofovske konference in v sodelovanju z lokalnimi Cerkvami in s podporo mesta pripravlja 46. Evropsko srečanje mladih v Ljubljani.

Konec decembra bo v Ljubljano prišlo več tisoč mladih iz vse Evrope in z drugih celin. Srečanje bo potekalo od četrtka, 28. 12. 2023, do ponedeljka, 1. 1. 2024. Srečanja so v zadnjih nekaj letih potekala v Madridu, Vroclavu, Turinu in Rostocku.

Skupina mednarodnih in domačih prostovoljcev je že od septembra dalje vpeta v pripravo sprejema v lokalnih cerkvah in organizaciji prehrane, transporta ter programa srečanja.  Okvirno 50 župnij se pripravlja na sprejem 5000 mladih iz kar 40 različnih držav. Pripravljalne ekipe si prizadevajo, da bodo udeleženci sprejeti po domovih v Ljubljani in okolici. Tri tedne pred srečanjem še vedno iščejo namestitev za 2000 mladih.

"Vsak je povabljen, da sprejme mlade v svoj dom. 2 m² prostora na tleh je dovolj za sprejem mladih udeležencev! Srčnost je precej pomembnejša kot dobro opremljena soba za goste," sporočajo organizatorji.

Novice: Teh del se mladi izogibajo - Lokal | Avtor: Profimedia Profimedia

Udeleženci bodo srečanja vsak dan začeli na župniji gostiteljici, opoldne se bodo odpravili v središče mesta na molitev, v popoldnevu pa se bodo udeležili ene izmed 25 ponujenih delavnic. Zvečer bodo prišli vsi skupaj v Dvorano Stožice, kjer bo potekala večerna molitev, na kateri je dobrodošel vsak.

Taizé je krščanska ekumenska skupnost, ki jo sestavlja približno 90 bratov iz več kot 20 različnih držav. Svoje življenje so posvetili molitvi, delu in gostoljubnosti. Že 60 let generacije mladih prihajajo v Taizé, malo vasico v francoski Burgundiji, z željo po izkušnji življenja v skupnosti. Evropska srečanja mladih so del romanja zaupanja na zemlji, ki ga je pred štiridesetimi leti začel brat Roger, ustanovitelj skupnosti.

Komentarjev 6
 • Pierre 15:17 07.december 2023.

  Seveda je to nevarna sekta, migranti, teroristi, ni da ni - Bo Grims pomagu!!!

 • Avatar Garancija
  Garancija 10:53 07.december 2023.

  Bolan folk

 • bi_ba 08:07 07.december 2023.

  Je to kakšna nova sekta? Tega se zadnjih 20 let ne spomnim.