Slovenija
190 ogledov

60 dni za priznanje krivde

Stanka Ribič Nada Černič Cvetanovski
Goljufija. Ker gre za veliko opeharjenih, ima Stanka Ribič več časa, da razmisli o priznanju.

Dva meseca so si vzeli Stanka Ribič, nekdanja direktorica krške restavracije Portos, njena zagovornica Marija Vrisk in okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič za sklenitev sporazuma o priznanju krivde.

Več opeharjenih, več časa

Na predobravnavnem naroku, ko bi lahko Ribičeva priznala očitana kazniva dejanja – poslovne goljufije, ponarejanje listin in kršenje temeljnih pravic delavcem –, je njena zagovornica obvestila sodišče, da med njo in državnim tožilstvom potekajo pogajanja o priznanju krivde in določitvi kazni. Ker gre za veliko kaznivih dejanj ter veliko opeharjenih delavcev in dobaviteljev, se je sodišče strinjalo, da se narok preloži za dva meseca.

Ribičeva, ki zdaj za polovični delovni čas za slabih 600 evrov dela v lokalu Debeluh café v Krškem, ki je v lasti njenega partnerja, je najrazličnejšim dobaviteljem dolžna več kot sto tisoč evrov, poleg tega pa 20 delavcem eno leto ni plačevala davkov in prispevkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.