Slovenija
28 ogledov

72-letnica odprla s. p.

Šoštanj trgovina podjetnica ustvarjalnik.org
72-letna Marinka Pirečnik se je odločila za drzen življenjski podvig in odprla s. p. Želi dokazati, da je s tekstilom mogoče preživeti.

“Ne bom hodila na kavo in babji čvek, ne zanimajo me toplice, niti gojenje domače solate. Potrebujem adrenalin, ustvarjanje lepih stvari. Želim nasmeh zadovoljne ženske, in to tiste s popolnimi oblinami, ne shirane lepotne lutke,” po uspešni podjetniški poti razmišlja 72-letna upokojenka Marinka Pirečnik.

In res ni zdržala dolgo brez dela. Izkoristila je prednosti zakona in se odločila, da bo stopila na samostojno podjetniško pot.

Lastnica butika že pred veliko leti

Že pred veliko leti je bila lastnica najbolj znanega butika z oblačili za močnejše postave v Sloveniji, danes pa je investitorka in mentorica mladi ekipi. Dokazati želi, da je s tekstilom možno preživeti in da lahko ponudi delo pridnim in dobrim rokam domačih šivilj. Ocenjuje, da sodobna ženska ni tako neumna, da bo kupovala “cenenega kitajca” ali pa mnogo precenjeno blagovno znamko. Kakovostni izdelki domačih kreatork in šivilj so unikati in povsem dosegajo kakovost dragih blagovnih znamk, a nimajo tako vrtoglavih cen. Ponudba sega od tiste visoke številke 48 in daje možnost popravila in prilagoditve postavi, so v sporočilu za javnost zapisali pri Ustvarjalni.org.

Komentarjev 1
  • privat 11:25 11.september 2013.

    da je odprla v Avstriji s.p. bi bila življenska doba dost večja kakor pri nas....žalim penzionistkinja rok trajanja SI s.p.-ja je zelo majhen.