Slovenija
22 ogledov

7.400 za, 11.300 proti

cinkarna Celje Mojca Marot
Pobudniki peticije Za privatizacijo zbali prek 7.400 podpisov, nasprotniki danes na javni tribuni.

Ob 17. uri bo v Mariboru potekala javna tribuna o razprodaji državenga premoženja, ki jo pripravlja skupnost Državljani proti razprodaji. Na njej bodo med drugim sodelovali predsednik ZSSS Dušan Semolič, predsednik GZS Samo Hribar Milič, predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Mateja Kožuh Novak in vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec.

Proti prodaji državnega premoženja so včeraj pozvali tudi v Društvu slovenskih pisateljev. "S tem bo ohranjena  gospodarska suverenost Slovenije, ki je pogoj naše državne suverenosti in nacionalne samozavesti," so zapisali v sporočilu za javnost.

Pobudniki peticije Za privatizacijo in depolitizacijo so medtem zbrali več kot 7.400 podpisov. "Ponosni smo, da so našo pobudo podprli tudi izjemno uspešni podjetnik Marjan Batagelj, predsednik Svetovnega slovenskega kongresa Boris Pleskovič in ekonomist Sašo Polanec," so zapisali v zadnjem sporočilu za javnost.

Peticijo so postavili ob bok Mladinini peticiji Preprečite razprodajo! Podpise je na pobudo Janeza Mencingerja zbirala Skupnost Državljani proti razprodaji. Državnemu zboru so pretekli teden predali okoli 11.300 podpisov nasprotnikov privatizacije.

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:13 21.januar 2015.

    naj se na referendumu odloč pa je najbl fer.

  • siesta 10:47 21.januar 2015.

    Pravijo da je država slab gospodar. Vemo kdo se na volitvah poteguje da bo upravljal z državo, torej prodajmo te "zgubatorje", če jih že na kazensko odgovornost nočemo klicati.

  • b3180966 10:42 21.januar 2015.

    Da se podpisi proti privatizaciji zbirajo že od leta 2014, podpisi za privatizacijo pa zgolj 5 dni seveda sploh ni pomembno.Kot da bi drugi začel teči maraton dve uri za prvim in bi po petih minutah teka prvega govorili, ...prikaži več, da zaostaja za pol proge za vodečim.