Slovenija
15 ogledov

78-letna voznica oplazila otroka ob cesti

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
V bližini Cerknega je dopoldan starejša voznica avtomobila ob cesti oplazila triletnega otroka, ki je z materjo hodil ob cesti izven vozišča. K sreči se je vse dobro izteklo.

Oseminsedemdesetletna voznica osebnega avtomobila je vozila iz smeri Cerknega proti Čeplezu v občini Cerkno in okoli 10. ure pred naseljem Planina v preglednem ovinku dohitela peško, ki je imela s seboj svoja otroka – enega v nahrbtniku, drugi je hodil z materjo ob cesti izven vozišča.

V otroka zaradi nasproti vozečega avtomobila
Starejša voznica jih je na omenjeni cesti obvozila, v tem trenutku pa je nasproti pripeljal voznik osebnega avtomobila, zaradi česar je voznica zapeljala v desno ter oplazila triletnega otroka ob cesti.

Pri tem je voznica zadela v ograjo, kjer jo je privzdignilo. Vozilo je zapeljalo čez ograjo, se prevrnilo preko strehe in obstalo po približno 10 metrih pod cesto.

Otrok ostal nepoškodovan
Voznico in otroka so odpeljali na pregled v Zdravstveni center Cerkno. Voznica je v prometni nesreči utrpela lažje telesne poškodbe, konkretno udarec v nogo, otrok pa po dosedanjih informacijah ni bil telesno poškodovan, je v sporočilu zapisal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica, Dean Božnik.

Idrijski policisti bodo povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil zakona o varstvu cestnega prometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.