Slovenija
15 ogledov

86,7 odstotka: Pahorjeva vlada je neuspešna

Borut Pahor Saša Despot
Po anketi Vox populi 86,7 odstotka vprašanih meni, da je vlada Boruta Pahorja pri svojem delu neuspešna. Gre za rekordno nepodporo aktualni vladi.

 

Vlado premierja Boruta Pahorja podpira le še 9,9 odstotka. Kljub temu pa je avgustovska anketa Vox populi pokazala višjo podporo glavni vladni stranki – SD je dobila deset odstotkov podpore anketiranih.

Podpora je zrasla tudi SDS. Če bi bile volitve to nedeljo, bi jo podprlo 22,9 odstotkov glasov volivcev, kar je pet odstotnih točk več kot prejšnji mesec.

Sledita SLS (4,5-odstotna podpora je rekord stranke) in DeSUS. Pod parlamentarnim pragom pa so se znašle LDS, SNS in Zares.

Türk se ne premakne s prvega mesta

Med politiki po priljubljenosti na prvem mestu vztraja predsednik države Danilo Türk, sledita mu Janez Potočnik in Radovan Žerjav.

Po več tednih se je na lestvico priljubljenosti med politiki znova uvrstil premier Pahor, zadnje mesto pa je tokrat zasedel prvak SNS Zmago Jelinčič.



Komentarjev 1
  • Stelix777 22:29 21.avgust 2011.

    jelinčič bi mogu bit predsednik, predsednik vlade itd itd... on bi naredu red... ne pa turk pa pahor... to je treba sam metak u čelo pa je...pa bi bla cela slovenija srečna...