Slovenija
129 ogledov

"A ni to hec?!"

Sašo Hribar Anže Petkovšek
Mineva natanko 22 let od prve oddaje Radio Ga-Ga, v kateri Sašo Hribar poslušalce zabava z različnimi imitacijami znanih slovenskih in svetovnih osebnosti. Danes je v studiu ponovno sam, kot pri prvi oddaji. Odpustili so namreč vse honorarne sodelavce.

"Začel sem v težkem času komunizma in sanjal, da bom nekoč imel sodelavce, ki me bodo nadgradili," je povedal Sašo Hribar, ki bo danes, natanko po 22 letih prve oddaje Radio Ga-Ga, v studiu ponovno sam. Zato bo to "čista komunistična oddaja" z naslovom Vrnitev v komunizem. Kot je povedal, se vračamo v okolje, da ljudje, ki imajo voljo in znanje, ne smejo delati. Namreč, po zakonu ne smejo niti zastonj pomagati, saj bi tudi za to morali podpisati pogodbe in se pisno odpovedati honorarju, pogodbe pa podpisati ne smejo. "Oni ne smejo delati!" je poudaril Hribar in opozoril na posledice vladne prepovedi o sklepanju pogodb s honorarnimi sodelavci, zaradi katere je 1. aprila brez dela ostalo 400 sodelavcev RTV-ja, tudi njegovi sodelavci na Radiu Ga-Ga.

"Dejstvo je, da honorarci na RTV-ju rešujejo veliko tega"

Pri teh ukrepih "smo enako tretirani kot uslužbenci na ministrstvu, ki deset let ne ve, kaj se tam dogaja, zato ima z agencijo pogodbo, ki dela namesto njega ... Bolj kot si gnil, več pomagačev potrebuješ. Pri naši inštituciji ni tako," pojasnjuje na primeru ansambla, iz katerega bi po novih pravilih morali oditi trije člani, ki ne smejo več igrati. "Bo tajnica pela, komercialist bo igral, hišnik bo pa bobnal?" se sprašuje Hribar.

Tilen Artač, Jure Mastnak in Nejc Mravlja so nenadomestljivi, pravi njihov mentor Hribar, ki jih je izbral med tisoči humoristov, kot pravi. So tudi prizadeti, "ker mlajše generacije pravzaprav ne razumejo, kaj se dogaja", saj so o tem lahko le brali, zdaj pa se dogaja prav njim. Da ne smejo delati.

TV se bolje znajde

Hribar je tudi opozoril, da so z radia odšli honorarni sodelavci, saj so jim pogodbe potekle s 1. aprilom, na televiziji se pa nisočisto držali zakonov in so pogodbe namesto za tri mesece z nekaterimi  sklenili do junija ali celo do konca leta.

Komentarjev 25
  • mrki 17:09 06.april 2012.

    saj zaradi takih kot sta vidva in vajini idoli pa je SLO v ku...cu!

  • mrki 17:07 06.april 2012.

    maš kar taprav nick! nosi ga kuči ! - debilčka Saškota namreč

  • schtekel 17:06 06.april 2012.

    Odličen komentar...!Razumem pa tudi,da Hribarja ne razumejo tisti,ki imajo IQ pod nivojem temperature janševega blata...