Slovenija
13986 ogledov

A1 spreminja pakete, dodajajo prenos podatkov v državah izven EU

mobitel Saša Despot
A1 je v pakete Svobodni vključil prenos podatkov v državah, ki niso članice EU.

A1 je povečal količino prenosa podatkov v obstoječih paketih Svobodni, povečanje je od deset do 20 gigabajtov, poleg tega pa paketi po novem vključujejo tudi gigabajt prenosa podatkov v 34 državah, ki niso članice EU.

Uporabnica je na primer za 1,5 megabajta prenešenih podatkov v Švici plačala približno 11 evrov, kar pomeni, da bi gigabajt stal približno sedem tisoč evrov, po novem bo vključen v paket. Med državami, ki so vklučene, so na primer Švica, Turčija, Rusija, ZDA, Kanada, Egipt, Mehika, Avstralija.

Dodaten gigabajt prenosa podatkov v državah, ki niso članice EU, dobijo vsi obstoječi uporabniki in novi uporabniki, ki bodo pogodbo sklenili najkasneje 30. junija letos. Vsem uporabnikom bo obogatitev veljala najmanj do 30. septembra 2020.

 | Avtor: slika zaslona slika zaslona
"Obogateni paketi A1 Svobodni so primerni za vse, ki želijo svobodno brskati po spletu doma in izven meja Evropske unije. Odslej je uporabnikov, ki imajo to možnost v 70 državah in območjih sveta, že več kot 100 tisoč," je dejal Jure Bohinc, direktor za upravljanje ponudbe in vrednosti v A1 Slovenija.

Dva nova paketa za manj zahtevne stranke

Uvajajo še dva paketa za manj zahtevne stranke: A1 Svobodni mikro za 11,99 evra, in A1 Svobodni mini za 14,99 evra na mesec. Mikro ima vključenih 1000 minut, 1000 sporočil SMS in MMS ter 1 GB prenosa podatkov v Sloveniji, mini pa 3000 minut, 3000 sporočil SMS in MMS ter 3 GB prenosa podatkov v Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Gigiinjo 12:22 17.maj 2018.

    sploh ne zastopim teh novic češ kako so se sedaj izprsli. Uredba in novi zakon EU jih je v to prisilil da so mogli naret. niti se nebi smelo omejit tako GB v EU isto kot z raznimi voyo in ...prikaži večn eoni in nevem katerimi še vse. češ kaj so zdaj naredli za uporabnike a dejstvo da so bili v to prisiljeni.

  • pje 11:48 17.maj 2018.

    Ja, ja za mesec ali dva bo pa tudi spet bonbonček za naročnike, ko bodo spet povišali pakete. Raje naj začnejo delati na tehnični pomoči, ker to kar je zdaj ni za nikamor.