Slovenija
19 ogledov

AA in Croatia Airlines bosta sodelovala

Adria Airways Žurnal24 main
Slovenski in hrvaški letalski prevoznik Adria Airways in Croatia Airlines bosta poslovno tesneje sodelovala in tako poskušala doseči boljšo učinkovitost in sinergijsko izkoriščanje tržnega potenciala obeh podjetij.

Na katerih linijah bosta prevoznika sodelovala, v Adrii Airways še niso želeli natančno pojasniti. V sporočilu za javnost so zapisali le, da je mogoče govoriti o načinu sodelovanja iz naslova kapacitet.

"Flota Croatie Airlines vključuje letala Airbus A319 (132 sedežev), Airbus A320 (164 sedežev) ter Dash Q400 (76 sedežev), flota Adrie Airways pa vključuje poleg Airbusov A319 in A320 tudi letala Canadair Regional Jet CRJ 900 (86 sedežev) in CRJ 200 (50 sedežev). To pomeni, da Adria Airways prvenstveno potrebuje letala tipa Dash, Croatia Airlines pa je na določenih linijah zainteresirana za koriščenje letal CRJ 900," so v Adrii Airways zapisali v sporočilu za javnost.

Tesnejše sodelovanje obeh podjetij bo v prihodnje mogoče na področju skupnega letenja na določenih linijah s ciljem doseganja višje profitabilnosti.

"Dejstvo je, da je Adria Airways tik pred zaključkom finančnega prestrukturiranja, kar je pogoj za poslovno sanacijo podjetja. Optimizacija flote in regionalno sodelovanje sta pomemben del poslovne sanacije," je ob tem povedal glavni izvršni direktor Adrie Airways Klemen Boštjančič.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:30 21.september 2011.

    Ja prej so se bahali in šopirili , tudi JAT , sedaj ko so pa v .izdi sedaj bodo pa kar na enkrat sodelovali. Pri AA in CRO pred tem pometat iz službe vse tiste, ki so medsebojno sodelovanje do ...prikaži večdo sedaj onemogočali, zaradi ku.čevskega ponosa in bahatosti.