Slovenija
16 ogledov

Abanka vrača z obrestmi

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Abanka Vipa je kot prva strankam vrnila nadomestila za dvig gotovine na bankomatih drugih bank.

Kot so objavili v dnevnem časopisju, je Abanka Vipa v soboto vrnila nadomestila, ki so jih zaračunavali za dvig na bankomatih drugih bank med 20. februarjem in 18. junijem 2006. Nakazali so tudi obresti.

Strankam, ki imajo pri Abanki še odprt račun, so denar nakazali kar na račun. Tiste stranke, ki so račun že zaprle, pa lahko denar dvignejo z osebnim dokumentom in davčno številko v poslovalnicah Abanke.

NKBM čaka sodišče
V Abanki Vipa in NLB so sicer takoj napovedali, da bodo odločitev sodišča, ki jim nalaga vračilo plačila nadomestila, spoštovali. V NKBM in Banki Celje so pri vrhovnem sodišču vložili revizijski zahtevek. Banka Celje se je premislila in bo spoštovala odločbo, pri NKBM pa bodo počakali na odločitev sodišča o vloženem revizijskem zahtevku. 

Kartelni dogovor

20. februarja 2006 so NLB, NKBM, Abanka in Banka Celje na isti dan uvedle plačilo nadomestila za dvig na bankomatih druge banke, ki pri vseh bankah znaša 33 centov. Urad za varstvo konkurence je presodil, da je takšno usklajeno delovanje bank prepovedano in nično. Odločba je po odločitvi vrhovnega sodišča postala pravnomočna šele letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.