Slovenija
15 ogledov

Absurd vojske klovnov

Protest na Kongresnem trgu.
1/19
Bralka Anja
Gibanje 15o je danes skupaj s tržaškimi kolegi Occupy Trieste organiziralo skupno akcijo Vojska klovnov. Kurnik: Vojska klovnov bo s prikazovanjem absurda današnje družbe rušila zidove, ki jih postavljajo institucije finančnega kapitalizma in finančni trgi.

Gibanje 15o se po besedah aktivista Andreja Kurnika radikalizira, militarizira in informira skupaj s kolegi iz Italije, ki so se jim tokrat pridružili prvič.

Med akcijo so paradirali skozi Ljubljano in začasno zavzemali strateške točke, finančne institucije in podobno. Pred strateškimi točkami so pokazali "vojno pripravljenost za odločilni spopad s finančnimi trgi in političnimi razredi".

"Evropo moramo graditi vsi"

Kot je za STA dejal Luca Tornatore iz Italije, je iz Trsta danes v Ljubljano prišlo 50 aktivistov gibanja OccupyTrieste. "Razlog je preprost: Evropo moramo graditi vsi mi, odločitve in rešitve morajo sprejemati običajni ljudje, od spodaj navzgor. Jasno je, da se Evropska unija oziroma Evropski parlament obnaša kot vojska, ne držijo z nami, ljudstvom," je poudaril.

Evropa je po njegovem mnenju transnacionalna za kapital in razdeljena za ljudi. Nacionalne politične elite in evropska tehnokracija nimajo nikakršnega namena opustiti neoliberalni model evropske integracije, zato morajo aktivisti postaviti temelje transnacionalne Evrope - Evrope za ljudi, je še dejal.

Komentarjev 2
  • privat 08:27 15.januar 2012.

    butastemu evropejcu lahko samo govoriš ,kaj je dobro...samo kdo te sliši?? Kdo bo resno vzel to v premislek?? Kapitalistična svinja??

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 10:17 14.januar 2012.

    Andrej Kurnik ima spet težave zaradi pomanjkanja pozornosti in se gre malo pokazat, da pride v medije.