Slovenija
72 ogledov

Accuweather: Prihaja eno najbolj vročih poletij na Balkanu

Nasa - april 2016 Nasa
NASA je objavila zaskrbljujočo vest, da je bil april v letošnjem letu najbolj topel od začetka merjenja temperatur. Tudi marec ni veliko zaostajal; bil je najtoplejši v zadnjih 136 letih. Ameriška meteorološka agencija Accuweather medtem napoveduje, da bo peklensko tudi poletje.

NASA v svojem novem poročilu navaja, da je globalna povprečna temperatura v letošnjem aprilu višja za 1,1 odstotek v primerjavi z merjenji med leetoma 1951 in 1980. S tem je letošnji april postal šesti mesec zapored, v katerem so bila temperature znatno višje od povprečja. "To je pomembna informacija. Ne vemo, kako se bo nadaljevalo. Vedeli smo, da ima El Nino vpliv, nihče pa ni pričakoval takšnega skoka," je pri tem povedal meteorolog Eric Holthaus in dodal, da je globalna povprečna temperatura v zadnjem letu v primerjavi z merjenji iz leta 1880 zrastla za kar 25 ostotkov.

Nasini strokovnjaki so v poročilu navedli še predvidevanje, da bo letošnje leto najtoplejše od začetka merjenj.

Accuweather: Prihajajo peklenske vročine

Ameriška meteorološka agencija Accuweather je medtem včeraj objavila dolgoročno napoved za letošnje poletje. Glede na njihove prognoze bodo poleti visoke temperature na Irskem in v Veliki Britaniji ublažile pogoste padavine. Na območjih Francije, Nemčije in Poljske pričakujejo pogoste nevihte in neurja.

Accuweather - poletje 2016 | Avtor: Accuweather Accuweather


Po drugi strani pa bo - kot predvidevajo v omenjeni agenciji - območje celotnega Balkana in Italije izjemno vroče in suho. "Vročine na Balkanu bi lahko pripeljale do tega, da bo letošnje leto eno najbolj vročih v zadnjih nekaj letih," je pri tem pripomnil meteorolog Accuweather Alan Peppert.

Na jugu Balkana bo poleg vročine velike preglavice povzročala tudi suša. Najbolj vroče naj bi bilo konec julija in v začetku avgusta. Bolj vroče kot v Sloveniji in na Hrvaškem bo v Italiji, Romuniji, Moldaviji, Madžarski in na Slovaškem.

Predvidevanja ameriških meteorologov potrjujejo napovedi ljudskega vremenarja z Blok mag. Dušana Kaplana, ki je za naš portal v soboto povedal, da bo "tako vroče, da bomo veseli vsake kaplje dežja". Podrobnosti njegove napovedi tako za maj kot za poletne mesece najdete na tej povezavi.

Komentarjev 14
  • PPiikkaa 17:02 17.maj 2016.

    Nobena stranka ni izvzeta, ne leva, ne desna. Če stranka ne izpolnjuje svojih obljub, naslednjič voliš drugo itd. Vendar, na zadnjih volitvah je prejela stranka, ki je bila komaj ustanovljena in ni imela programa, največ glasov. Zato pravim, da je ...prikaži več demokracija odgovornost, ne pa da ne voliš, potem pa šimfaš.

  • Presvetli 16:36 17.maj 2016.

    Ne znajo napovedat za 2 dneva vnaprej?Oni ven pogledajo pa ne znajo povedat kakšno je vreme zunaj!! Potrebno ukinit te neandertalce kateri mlatijo prazno slamo na ARSU pa noben model nima manj kot 1500 evrov plače.2 kamna jim nebi dal ...prikaži več za čuvat,ker bi mi 3 izgubili.

  • wingspan15 10:25 17.maj 2016.

    papir se pusti pisati, ravno tako lahko napišemo čudovite programe. Kaj nam to pomaga. Ali se je morda kakšna vladajoča stranka že držala svojih lastnih programov. Težko, se je pa držala svojih lastnih koristi. Tukaj pa ni nobena stranka izvzeta, ...prikaži več ne iz leve ne iz desne opcije.