Slovenija
186 ogledov

AccuWeather: Takšna bo pomlad

AccuWeather pomlad 2017 Accuweather
Znana ameriška zasebna meteorološka služba AccuWeather je objavila sezonsko napoved za Evropo za prihajajočo pomlad.

Glede na napovedi AccUweather se bo hladno vreme v prihodnjih tednih zadrževalo na območju severne in vzhodne Evrope, višje pomladne temperature bodo prve dosegle Mediteran.

Podaljšana zima od Velike Britanije do severne Evrope

Zaradi vdora polarnega zraka marca na območju Velike Britanije, Belgije, Francije, Nizozemske, Nemčije in Danske se bo tam zdelo, kot da je še vedno zima. Na omenjenem območju bodo podpovprečne temperature za ta čas ves marec, šele aprila jih bo doseglo topeljše vreme.

Najtoplejšo pomlad lahko pričakujejo na območju od Španije preko juga Francije do Italije. Topel zrak iz Afrike bo povzročil nadpovprečno visoke temperature za ta letni čas, možna so tudi izjemno sušna obdobja.

Ne glede na hladen začetek pomladi na območju Francije in Nemčije, bodo aprila posamezni dnevi nadpovprečno topli, kar naj bi - po napovedih AccuWeather - povzročilo posamezne hude nevihte.

Največja nevarnost močnih neviht velja na območju vzhodne in osrednje Francije in južne Nemčije. "Te nevihte bi lahko spremljali orkanski vetrovi in hude poplave," opozarja AccuWeather.

Na Balkanu spremenljivo

Potem ko so posamezni predeli Balkana v letu 2016 in začetku 2017 preživeli eno najhladnejših zim v zadnjih petdesetih letih, bo pomlad bolj povprečna. Njen začetek bodo obeležile hladnejše temperature od povprečnih, od sredine marca pa vse do konca maja naj bi nato sledile pogosta večja temperaturna nihanja.

Toplejši zrak z Mediterana bo prodiral vzdolž celotnega Balkana, medtem ko bo hladnejši zrak s severa Evrope privedel do posameznih kratkotrajnih obdobij podpovprečnih temperatur.

Vremenoslovci AccuWeather opozarjajo tudi na možno nevarnost poplav v pomladnih mesecih. "Ta nevarnost bo večja, če bo hkrati prišlo do taljenja snega v višjih predelih in z nalivi, do katerih bo prihajalo to pomlad."

 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.