Slovenija
16 ogledov

Acta: tudi naša vlada razmišlja o zamrznitvi

Acta Shutterstock
Vlada se nagiba k zamrznitvi ratifikacije mednarodnega trgovinskega sporazuma za boj proti ponarejanju (Acta), je minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk zapisal v objavi na spletnem družbenem omrežju Twitter.

"Vlada se nagiba k temu, da ratifikacijo tega sporazuma zamrzne," je povedal Turk in dodal, da so o tem govorili v neformalnem delu seje vlade in da bo konkretno odločitev o tem sporočil resorni minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.

"Ratifikacija je naloga parlamenta, konkretne postopke, kaj mora vlada v zvezi s tem ukreniti, bo vedel kolega Žerjav. Pomembna pa je tu vsebinska oziroma politična odločitev, da ne vidimo praktične potrebe, da bi Slovenija to morala zdajle ratificirati," je pojasnil Turk.

Slovenija je v skladu z odločitvijo prejšnje vlade k temu sporazumu skupaj z večino držav članic Evropske unije (EU) pristopila 26. januarja. Vendar pa je to sprožilo val kritik, protestnih shodov in zahtev po obsežni javni razpravi.

Več držav članic EU se je nato odločilo za zamrznitev postopka ratifikacije Acte do sprejema jasnega stališča na ravni EU, o tej možnosti pa zdaj očitno razmišlja tudi slovenska vlada.

Komentarjev 4
  • privat 19:14 16.februar 2012.

    tako je edino prav da se odpovejo acti...no janša ima pravilen pristop

  • Dejan Kodrič 15:05 16.februar 2012.

    Seveda bodo zamrznili, ker se bojijo, da se bo kaj o njih objavilo :)

  • 1111 14:08 16.februar 2012.

    ...a bo kdo kaznovan za tak podpis? ...neumno vprašnje ?