Slovenija
6980 ogledov

Vreme do prihodnje sobote

Pomlad
Po poslabšanju v začetku prihodnjega tedna nas čaka suho vreme.

"Edino resno poslabšanje do konca meseca je videti v začetku naslednjega tedna," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Severno od Alp pa bo v naslednjih dneh povsem druga zgodba, saj jih spet čakajo kar obilne padavine, marsikje pa bo snežilo do nižin."

Napovedujejo, da bi lahko zaradi vrnitve subtropskega anticiklona temperature hitro poskočile na okoli 25 stopinj Celzija. "Mislim, da smo za letos končali s snežnimi pošiljkami po nižinah, edina skrb je sedaj pozeba, ki je bila v zadnjih letih kar pogosta," še napovedujejo pri Ciklon.si.

Popoldne možne plohe

Agencija za okolje za danes napoveduje delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastala kakšna kratkotrajna ploha. "Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V prvi polovici noči se bo prehodno pooblačilo, predvsem v severnih krajih bodo rahle padavine. Do jutra se bo že delno zjasnilo.

"Jutri bo povečini sončno z občasno povečano oblačnostjo," napovedujejo pri Arsu. "Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 11 do 16 stopinj Celzija."

Kakšen vikend nas čaka?

V soboto bo prevladovalo sončno vreme, več oblačnosti bo na severnem Primorskem in Notranjskem. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V nedeljo bo na vzhodu še delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V hribih zahodne Slovenije bodo občasno rahle padavine. Veter se bo še nekoliko okrepil.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad severno in delom srednje Evrope je ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Vremenska fronta se od severozahoda približuje Alpam in bo ponoči oplazila tudi naše kraje."

V nedeljo čez dan bo vremenska fronta dosegla Alpe in v ponedeljek prešla naše kraje. "Za njo se bo že v torek od zahoda k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo nad srednjo Evropo predvidoma vztrajalo do konca tedna," pišejo pri Arsu.

V ponedeljek padavine, nato suho

V nedeljo bo več oblačnosti na zahodu, zlasti v hribih zahodne Slovenije bodo že občasno rahle padavine. "Krepil se bo jugozahodni veter," še napovedujejo pri Arsu. "V ponedeljek bo oblačno s padavinami, po nižinah bo predvidoma deževalo. Nekoliko se bo ohladilo. V torek dopoldne bodo padavine ponehale. Od srede do petka kaže na suho vreme."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.