Slovenija
26 ogledov

Administrativni zaplet z licenco

Operacija Reuters
Otroška srčna kirurgija. Otroškemu srčnemu kirurgu iz Srbije predpisali enoletno prilagajanje.

"Skrajno nenavadno je, da nekomu, ki operira otroška srca in ga v Slovenijo povabimo, da bi operiral otroška srca, predlagajo še eno leto izobraževanj na odraslih srcih, da bi potem lahko operiral otroke," zadnji zaplet z otroško srčno kirurgijo na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana komentira Rajko Kenda, direktor pediatrične klinike.

Na UKC so neuradno potrdili, da strokovna komisija srbskemu otroškemu kirurgu Igorju Šehiću ni priznala specializacije in mu je predlagala, naj opravi enoletno usposabljanje za kardiovaskularno kirurgijo odraslih ter opravi še preizkus strokovne usposobljenosti iz kardiologije, angiologije in žilne radiologije.

Mishaly dobil potrditev

"Ugotovitev strokovne komisije je izključno administrativne narave in nima nobene povezave s poskusno operacijo, ki jo je Šehić že opravil na UKC," dodaja Kenda. Šehić je pediatrični srčni kirurg, ker pa v Sloveniji ni take specializacije, je zaprosil za priznanje specializacije iz kardiovaskularne kirurgije. Na UKC so nam neuradno potrdili, da tovrstne specializacije ni imel niti izraelski kirurg David Mishaly.

Šehić se lahko še pritoži

Kot pojasnjujejo na ministrstvu za zdravje, kjer vodijo postopek za izdajo licence Šehiću, odločbe še niso izdali, saj lahko kandidat na mnenje komisije, ki je predlagala enoletno prilagoditveno obdobje in preizkus strokovne sposobnosti, poda svoje pripombe oziroma dopolni svojo dokumentacijo. Ministrstvo bo tako odločbo izdalo po prejemu Šehićevih pripomb.

Komentarjev 6
  • Jaka.marinsek 11:02 09.april 2014.

    In dr. Šehić komaj čaka da bo naredil 12 mesecev specializacij. Res si zaslužimo da nas meteor zradira.

  • MSpro 22:53 08.april 2014.

    Le redkim uspe priti do 13. levela v 24 urah. Lahko tebi? Pojdite skakat na: s1.skijumpmania.com/r54836 (kopiraj v brskalnik)

  • KOJAK 20:55 08.april 2014.

    TO JE SLOVENIJA!