Slovenija
24 ogledov

Adrenalina polna država

V ZADNJEM HIPU: Turčija. Za en teden, z letalom. Agencija Palma: 369 evrov. Sonč Žurnal24 main
Posebne izletne točke. Slovenija jih je polna. Uživate lahko sami, v paru ali z vso družino.

Če se še niste odločili, kam bi radi šli ta konec tedna, in nimate dovolj denarja ali časa, da bi si privoščili večdnevne počitnice, vam ponujamo nekaj alternativnih rešitev.

Izbrali smo nekatere privlačne domače kraje, ki ponujajo posebne dejavnosti za posameznike, pare ali vso družino.

Kam se lahko odpravite z družino?
Z družino se lahko odpravite denimo v Eko Kamp Korita, ki leži v osrčju Triglavskega narodnega parka v vasi Soča (Trenta). Prvi ekološki kamp v Sloveniji je zgrajen izključno iz naravnih materialov.

Opreme za kampiranje ne boste potrebovali, saj so vam na voljo lesene hiške, v katerih so šotori, opremljeni z vzmetnicami in odejami. Nočitev v šotoru stane devet evrov, za skupna ležišča v hostlu pa boste odšteli 15 evrov (več na spletni strani Adrenalincek.org).

Če bi želeli z družino obiskati karting na prostem, se lahko odpravite v Laško. Obratuje vsak dan po 16. uri, ob dežju pa je proga zaprta. Cena vožnje je 15 evrov. V tem času so posebno priljubljena tudi poletna sankališča – eno izmed bolj znanih je v Kranjski Gori.

Obratuje vsak dan med 9. in 17. uro. Za otroke do 6. leta (skupaj s staršem) je vožnja brezplačna, odrasli boste odšteli po 6,5 evra (več informacij najdete na spletni strani Kr-gora.si).

Kam pa se lahko odpravite v dvoje?
Tudi za v dvoje smo našli nekaj zanimivih izletov, zlasti za drznejše pare. Edinstveni vodni tobogan aqua loop v Moravskih Toplicah odlikuje raketni start – dolžina tobogana je dobrih 90 metrov, start pa je na višini 22 metrov.

Za celodnevno kopanje boste na osebo odšteli slabih 12 evrov (več na Terme3000.si). Ljubitelji soteskanja se lahko odpravite v Bohinj ali Bovec. Na osebo boste odšteli od 45 evrov (več na spletni strani nomad2000.si).

Vedno priljubljeni so tudi poleti z balonom. Trajajo okoli tri ure, stanejo pa okoli 190 evrov za dve osebi (več na Abstel.si, Letimo.si ali pa v brskalnik vtipkajte “polet z balonom”).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.