Slovenija
25 ogledov

Adria Airwas:Zaradi visokih cen goriva možne podražitve vozovnic

Adria Airways Žurnal24 main
Letalska povezava med Prištino in Verono, ki jo je Adria Airways vzpostavila konec januarja, se je v prvih tednih izkazala za zelo uspešno. Težave ji v zadnjem času povzročajo visoke cene goriva, zato ne izključujejo manjših podražitev vozovnic.

Adria Airways je redno letalsko povezavo med Prištino in Verono vzpostavila 28. januarja, ta teden pa sta simbolični let opravila tudi predsednik uprave Adrie Airways Klemen Boštjančič in kosovski minister za infrastrukturo Fehmi Mujota. Na novi liniji lahko potniki letijo dvakrat na teden, mesti pa povezuje Airbusovo letalo A319 s 135 sedeži.

Boštjančič je v Veroni dejal, da namerava Adria Airways prebivalcem Kosova še bolj olajšati potovanje po Evropi in dodati nove neposredne lete iz Prištine v Evropo. "S tem bo Adria Airways postala pomemben igralec v letalski industriji v tej regiji," dodaja.

Ekonomski svetovalec na slovenskem veleposlaništvu v Rimu Boris Antolič je ob tem izrazil zadovoljstvo, da Adria Airways znova pogumno vstopa na italijanski trg. "Upam, da bodo razmere kmalu omogočile nove povezave, morda tudi med obema prestolnicama," je povedal in spomnil, da je Italija ena najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije.

Kot je dejal, to območje poznajo precej dobro. "To je tudi tisti del Evrope, kjer se mislimo širiti in kjer menimo, da je prostor," je še dodal prvi mož Adrie Airways. Priložnosti vidi tudi na drugih letališčih v regiji, kot so Skopje, Tirana, Beograd ...

Zaradi višjih cen goriv so možne podražitve vozovnic

Podjetju pa velike težave predstavljajo cene goriva, ki so se lani močno zvišale, trend njihove rasti pa se nadaljuje tudi letos. Boštjančič v prihodnjih mesecih zato ne izključuje možnosti podražitev letalskih vozovnic; pri Adrii Airways bi se podražitve gibale v višini nekaj evrov.

"Mislim, da letalske družbe s tem ne bomo ujele enormne rasti cen goriva, ki so daleč največji variabilni faktor, ki vpliva na poslovanje vseh letalskih družb," je še povedal prvi mož slovenskega letalskega prevoznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.