Slovenija
35 ogledov

Adria Airways za las ohranila licenco za letenje

Adria Airways Reuters
Javna agencija za civilno letalstvo je zaenkrat ohranila stalno operativno licenco Adrie Airways, vendar pod pogojem, da bodo družbo v skladu s sklepom januarske skupščine dokapitalizirali do 20. aprila. Če se to ne bo zgodilo, bo agencija znova odločala o ohranitvi licence, je povedal predsednik uprave Adrie Airways Mark Anžur.

Agencija za civilno letalstvo, ki je pristojna za izdajo operativnih licenc, je izvedla nadzor nad Adrio Airways, v okviru katerega je preverjala, ali je njeno finančno stanje dovolj dobro, da obdrži licenco za letenje.

Ta nadzor sicer ni bil prvi, saj agencija v skladu z evropsko uredbo redno izvaja nadzor nad vsemi letalskimi prevozniki z licenco.

Nekateri mediji so špekulirali, da bi lahko agencija prizemljila letala Adrie Airways, ki po neuradnih informacijah spet beleži izgubo, vendar se to ni zgodilo.

Slovenija 14.11.2013  hangar podjetja Adria Airways Tehnika kjer obnavljajo leta | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ponovno odločanje o licenci 20. aprila

Agencija, ki bi lahko prevozniku podelila tudi začasno licenco, se je odločila, da lahko Adria Airways ohrani stalno licenco, bo pa o njej znova odločala po 20. aprilu, če družbe do tega roka v skladu s sklepom januarske skupščine ne bodo dokapitalizirali.

Takrat bo imela Adria Airways verjetno manj težav z denarnim tokom, saj težavo zanjo predstavljajo predvsem zimski meseci. O odločitvi agencije je sicer danes prvi poročal časnik Delo.

Adria Airways Tehnika | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Adria Airways Tehnika | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Slovenski državni holding (SDH) in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) sta januarja podpisala pogodbo o prodaji Adrie Airways nemški družbi 4K Invest, v skladu s katero bodo slovenskega letalskega prevoznika dokapitalizirali za 4,1 milijona evrov.

Država bo prispevala 3,1 milijona evrov, 4K Invest milijon evrov, prodajalci - poleg SDH in DUTB še država - pa si bodo razdelili še 100.000 evrov kupnine.

Pripravljajo poletni vozni red

V družbi med čakanjem na denar ne počivajo in so že pripravili poletni vozni red, ki bo začel veljati konec marca. Adria Airways bo v poletnem času Ljubljano povezovala z 21 evropskimi mesti, na 11 povezavah pa bo letela še iz Prištine, Tirane, Amsterdama in Münchna. Tedensko bo opravila 209 rednih letov, od tega 161 iz Ljubljane.

slovenija 17.06.13, Adria, Adria Airways, Slovenski letalski prevoznik, letalo, | Avtor: Anže Petkovšek Stečajni upravitelj Adrie Airways je blagovno znamko najprej prodajal po izklicni ceni 100.000 evrov. V tretjem poskusu je dobil bistveno manj. Anže Petkovšek
Novost poletnega voznega reda je redna direktna povezava med Ljubljano in Kölnom s tremi tedenskimi leti, dve novi destinaciji pa so dodali tudi balkanskemu trgu, in sicer med Tirano in Münchnom ter med Prištino in Londonom. Prisotnost bodo okrepili tudi na poljskem trgu, kjer bodo uvedli še povezavo med Münchnom in mestom Olsztyn.

Po zimskem premoru bo Adria Airways v poletnem času iz Ljubljane spet letela tudi v London, Manchester in Stockholm, s čarterskimi leti pa bo Ljubljano povezovala še s priljubljenimi počitniškimi destinacijami v Sredozemlju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.