Slovenija
13784 ogledov

Adria "bogato" obdarila milijontega potnika

Milijonti potnik Adrie Airways Tilen Klevišar
1/3
adria airways
Pri Adrii Airways so dopoldne, nekaj minut čez enajsto uro, na ljubljanskem letališču pozdravili milijontega potnika v rednem prometu.

Milijonti potnik Adrie letos v rednem prometu je bil Tilen Klevišar, ki se je na letu številka JP 435 vrnil iz Amsterdama. Pričakala ga je predstavnica Adrie Airways Manca Uršič Rosas, ki mu je ob tej priložnosti iskreno čestitala in izročila simbolično darilo.

Milijonti potnik Adrie Airways Tilen Klevišar | Avtor: adria airways adria airways
Kaj so mu podarili, niso navedli, iz fotografij pa je mogoče sklepati, da je simbolično darilo mala plastična maketa letala. Kot so naknadno pojasnili so milijontemu potniku "poleg promocijskega materiala brezplačno podarili tudi povratno letalsko vozovnico", česar pa v sporočilu za medije niso želeli poudarjati.

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways Slovenija Adria Airways odpovedala več letov

Več kot milijon potnikov na leto ni naključje, pravi direktor Adrie Airways Arno Schuster. "Lani smo uvedli več ključnih sprememb ne samo v storitvah za potnike, temveč tudi v mreži in urniku letenja. Tako smo povečali število tedenskih povezav na posameznih destinacijah ter občutno skrajšali čakalni čas med povezovalnimi leti med Balkanom in evropskimi mesti. Po novem se je torej čas za prestop med leti do balkanskih destinacij skrajšal z dveh ur na manj kot eno uro," so njegovo izjavo zapisali v sporočilu za medije. 

Adria Airways Slovenija Adria Airways naj bi letela na šest novih destinacij

Adria Airways je do danes prepeljala deset odstotkov več potnikov na rednih in čarterskih letih kot v enakem obdobju lani.  

Hrvati podarili dve vozovnici v poslovnem razredu

Hrvaška Croatia Airlines je prav danes objavila, da je prepeljala dva milijona potnikov, kar se je zgodilo prvič v zgodovini podjetja. Dvomilijonta potnica je bila Nensi Kranjčević. Dobila pa je dve vozovnici za poslovni razred za katerokoli linijo, na kateri vozi Croatia Airlines. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 12:13 06.december 2017.

    Lohk je srečen- prišel v javnost, pa še kar avijon je dobil