Slovenija
21 ogledov

Adria delavcem znižala plače

Žurnal24 main
Adria Airways se z bankami upnicami še vedno pogaja o programu poslovnega in finančnega prestrukturiranja družbe. Za začetek so zaposlenim za 20 odstotkov znižali plače in individualne pogodbe.

Upravni odbor in poslovodstvo sta dogovor z vsemi reprezentativnimi sindikati družbe o znižanju izhodiščne plače podpisala v petek. ''S tem so socialni partnerji družbe izkazali svojo odgovornost do družbe in s svojim soglasjem zavezali ostale družbenike, da pristopijo k načrtu finančnega prestrukturiranja družbe," so sporočili iz Adrie Airways.

Upravni odbor Adrie Airways je sicer program prestrukturiranja družbe sprejel prejšnji ponedeljek, po poročanju slovenske tiskovne agencije pa so ga že posredovali bankam. Maks Tajnikar, predsednik upravnega odbora Adrie, upa, da bodo dogovor z njimi dosegli čimprej.

''To ni program prostovoljne poravnave, to je program poslovnega in finančnega prestrukturiranja podjetja in je nadaljevanje programa iz lanskega decembra,'' je povedal Tajnikar.

Pogajanja za tri do štiri milijone evrov

V Adrii se z NLB pogajajo za premostitveno posojilo v višini od treh do štirih milijonov. ''Vsako leto smo to posojilo dobili za zimsko sezono treh, štirih mesecev, letos nam to še ni uspelo, tudi zato, ker smo čakali na nadomestilo za izpad prihodka zaradi vulkanskega prahu,'' je še povedal Tajnikar. Vlada sicer izgube prihodka ne pokriva v celoti, prav tako pa še ni odločila, kakšno vsoto bo Adria prejela za povračilo škode zaradi vulkanskega prahu, ki jo v družbi ocenjujejo na tri milijone evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.