Slovenija
7 ogledov

Adria najema dve novi letali

Maribor Sevilla Evropska liga šestnajstina finala povratna tekma Jan Krstovski
Adria Airways poleg novega nabora destinacij posodablja floto.

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je minuli konec tedna prešel na poletni vozni red. S tem je razširil nabor destinacij in posodobil svojo floto z dvema novima letaloma. Prejšnji teden se je s kanadskim proizvajalcem letal Bombardier Aerospace dogovoril za osemletni najem dveh 86-sedežnih letal Canadair Regional Jet CRJ900 NextGen. Z letali bodo nadomestili dve 48-sedežni letali CRJ200, so sporočili iz Adrie. Trenutno imajo v svoji floti skupaj osem letal kanadskega proizvajalca.

Nove destinacije


S poletnim voznim redom uvaja lete iz Ljubljane v London, Manchester, Varšavo in Prago pa tudi iz Tirane v Frankfurt in iz Prištine v švedski Malmö. Poleg tega bo poleti iz Ljubljane letela v Amsterdam, Bruselj, Istanbul, na Dunaj, v Frankfurt, København, Moskvo, München, Pariz, Podgorico, Prištino, Sarajevo, Skopje, Zürich in Tirano.

Na poletnem voznem redu ni Beograda, saj je Adria Airways s srbskim prevoznikom Air Serbia pred kratkim sklenila sporazum o letih pod skupno oznako, v skladu s katerim bo lete med Beogradom in Ljubljano dnevno izvajala Air Serbia.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.