Slovenija
119 ogledov

Adria odpovedala let v Šarm el Šejk

Šarm el Šejk, Sharm el Sheikh, Egipt Žurnal24 main
Adria Airways odpoveduje za jutri predvideni let v egiptovsko letovišče. V Šarm el Šejk ne bodo leteli do nadalnjega, sporočajo iz družbe. Za ustavitev vseh poletov v Egipt se je odločil tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Na podlagi razpoložljivih informacij tako iz javno dostopnih virov kot iz komunikacije z drugimi letalskimi prevozniki Adria Airways do nadaljnjega ne bo opravljala letalskih prevozov na letališče Šarm El Šejk v Egiptu,” v sporočilu za javnost sporočajo iz družbe.

Za jutri planirani let v drugo priljubljeno egiptovsko letovišče, Hurgado, bodo sicer izvedli vendar “z dodatnimi ukrepi na področju varovanja”, poudarjajo.

V Adrii Airways še naprej spremljajo preiskavo nesreče letala KGL9268 in se o potencialnem letenju na območju Sinaja in Egipta odločajo na podlagi ocene povečanega tveganja in pri tem upoštevajo vse razpoložljive informacije.

Z zakupnik letov, torej agencijami, ki goste vozijo v Egipt še naprej sodelujemo in se medsebojno obveščamo,” so nam še sporočili iz Adrie.

Na Žurnalu24.si smo se obrnili na nekaj agencij, ki goste vozijo tudi v Egipt, a izjav za zdaj ne dajejo. Slovensko zunanje ministrstvo je odsvetovalo poti v Šarm el Šejk.

Rusi odpovedali vse lete

Iz Rusije je medtem popoldne prispela vest, da Rusija odpoveduje vse lete v Egipt, dokler se ne razjasnijo okoliščine letalske nesreče, do katere je prišlo prejšnjo soboto. Predsedniku Vladimirju Putinu je začasno odpoved letov v Egipt svetovala ruska agencija zapreiskovanje letalskih nesreč. 

Ruski predsednik je vladi še naročil, da poskrbi za varno vrnitev ruskih državljanov iz Egipta. 

Komentarjev 3
  • Xerxes 17:16 06.november 2015.

    Ne, ni kriv JJ. Njegovi gospodarji so krivi

  • Omega_v6 15:42 06.november 2015.

    Vi kar vozite saj ni problema,če vas sestrelijo bo itak za to kriv JJ saj je on dežurni krivec v Sloveniji!! Sicer ste pa itak obsedeni z temi muslimani in je samo vprašanje časa kdaj vas bodo postavili na realna tla!!

  • Papaja Popi 15:21 06.november 2015.

    Za jutri planirani let v drugo priljubljeno egiptovsko letovišče, Hurgado, bodo sicer izvedli vendar “z dodatnimi ukrepi na področju varovanja”, poudarjajoMe pa prav zanima, kakšni so to dodatni ukrepi ?Ali bo nekdo letal okoli letala in prestregal rakete ...prikaži več ?Ali bodo slekli ljudi do golega, da ne bodo imeli orožja pri sebi ?