Slovenija
30 ogledov

Adria spet ukinja lete za London

adria Nino Verdnik
Adria naj bi z zimskim voznim redom spet nehala leteti na londonsko letališče Luton, česar predsednik uprave Klemen Boštjančič ni komentiral.

Poleg povezave do Londona bodo nekateri Adrijini poleti s prehodom na zimski vozni red manj pogosti, odpravljene pa naj bi bile še druge linije, ki jih bodo morda spet uvedli poleti, na primer v Barcelono in Manchester, Finance navajajo svoje neuradne informacije. Naš prevoznik je polete v London ukinil že lani in jih znova uvedel aprila letos.

Adrijine bodoče destinacije so odvisne od postopka prodaje in prestrukturiranja. Družbo je lani pred stečajem s 50-milijonsko dokapitalizacijo rešila država, poznavalci pa ji brez novega lastnika in dodatnega prestrukturiranja napovedujejo novo krizo in finančne težave.

Iz Ljubljane bo mogoče v London (letališče Stansted) brez prestopanja leteti le z Easyjetom, direktne polete iz slovenske v britansko prestolnico (Luton) in Charleroi (blizu Bruslja) pa je napovedal še poljski Wizz Air.

Komentarjev 1
  • mirko 08:52 16.avgust 2012.

    Kako bodo prodali, če pa ni nobenega kupca ? Po moje bo Ta letalska družba šla kar lepo v stečaj, razen če bo država to letalsko družbo še naprej podpirala z davkoplačevalskim denarjem. Na srečo pa sedaj ko je nastala ...prikaži veča kriza ni več tega denarja na razpolago. Izjava gospoda Tajnikarja: potem se pa slovenski politiki in profesorje ne bomo več mogli toliko vozit iz Ljubljane z letali po svetu. Kdo jim pa plača letalske karte ?!!