Slovenija
17 ogledov

Adria tudi v London

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Adria Airways bo danes poletela tudi v London. Jugozahodnik bo čez dan prispeval k postopnemu zmanjševanju delcev pepela v zraku.

Adria tudi v London
Zračni prostor nad Slovenijo je trenutno odprt. Iz Adrie Airways so že sinoči sporočili, da bodo danes z mariborskega letališča opravili večino svojih poletov. Kljub prvotni odpovedi pa bodo potniki lahko z Adrio poleteli tudi na londonsko letališče Gatwick.

Prišel nov oblak
Na spletni strani Agencije za okolje RS so zapisali, da je v zadnjih 24 urah v višini šestih kilometrov območje severnega Sredozemlja znova dosegel nov oblak vulkanskega pepela.

Več o vremenu na portalu www.vreme.net.

"Trenutno nad Slovenijo do višine 12 kilometrov prevladujejo zahodni do severozahodni vetrovi, ki se bodo v spodnjih plasteh ozračja obrnili v jugozahodnik," so zapisali na Arsu in dodali, da bodo takšne vetrovne razmere in občasne padavine v obliki ploh prispevale k postopni manjši vsebnosti delcev pepela v zraku nad Slovenijo. 


Zvečer odprtje ljubljanskega letališča

Potem ko je bilo ljubljansko letališče od 7. aprila zaradi obnove osrednjega dela vzletno-pristajalne steze zaprto, bo letališče danes ob 20. uri spet odprto za ves promet.

Ali bo promet tudi dejansko stekel, pa je odvisno od gibanja vulkanskega pepela oziroma odločitve slovenskih oblasti, ali bodo zračni prostor pustile odprt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.