Slovenija
3987 ogledov

Adria ukinja lete v tri prestolnice

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways adria airways Le še v spominu ...
Oglaševali so jih še pred dvema tednoma, zdaj jih več ne omenjajo.

Adria Airways je ukinila tri povezave iz Ljubljane, in sicer do Bukarešte, Kijeva in Varšave. Leti v ta mesta niso več omenjeni v najnovejših sporočilih za javnost Adrie, nakup kart za te tri destinacije pa ni več mogoč, je poročal portal EX-YU Aviation News.

Adria je lete v Bukarešto, Kijev in Varšavo oglaševala še pred dvema tednoma, ko je objavila zimski vozni red, vendar je nato posodobila sporočilo za javnost, ki letov v ta tri mesta več ne omenja.

Adria naj bi to zimo v Kijev in Varšavo letela trikrat na teden, v Bukarešto pa dvakrat tedensko, sedaj pa z letališča Jožeta Pučnika ne bo več povezave do Kijeva in Bukarešte, medtem ko bodo v poljsko prestolnico še naprej vsakodnevno letela letala družbe LOT Polish Airlines.

Povezavo med Kijevom in Ljubljano so uvedli lansko zimo, v Bukarešto pa marca, ko so predstavili še šest novih destinacij. Izmed teh sedmih na zimskem voznem redu ostajata le še Düsseldorf in Sofija.

V Varšavo je Adria začela leteti leta 2014, pred prihodom LOT-a.

Adria je za letošnjo zimo sklenila več pogodb o najemu letal, med drugim je tri Aibuse A319s oddala Lufthansi, tri Saabe 2000 švicarskemu prevozniku Swiss, dva Bombardierja avstrijski letalski družbi in enega Luxairu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar olor
  olor 08:27 07.november 2018.

  Vse bi imeli, le kdo bi plačeval stroške. Če ni rentabilno je potrebno ukiniti.

 • jakec1575 00:41 07.november 2018.

  To se zgodi, če firme v vodenje prevzemajo kilava deca pomembnih ljudi. Gre v tuje roke. Slovenija je ostala brez suverenosti pri oknu v svet in brez suverenih lastnih kril. Rezultat je dezintegracija.

 • despina 00:11 07.november 2018.

  Pa jim je sploh še ostalo kakšno letalo?