Slovenija
5 ogledov

Adria z novim vodstvom

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Upravni odbor Adrie Airways razrešil Tadeja Tufka s položaja glavnega izvršnega direktorja in Marjana Ravnikarja s položaja izvršnega direktorja. Znano že novo vodstvo.

Na današnjem upravnem odboru Adrie Airways naj bi sicer obravnavali zlasti likvidnostno situacijo v družbi, kljub temu pa se niso mogli izogniti kadrovskim vprašanjem.

Upravni odbor je razrešil poslovodstvo; Tadeja Tufka je s funkcije glavnega izvršnega direktorja razrešil na podlagi podane odstopne izjave, Marjana Ravnikarja pa "na podlagi sporazuma med upravnim odborom in izvršnim direktorjem", sporočajo iz Adrie.

"Dosedanje vodstvo je bilo imenovano na podlagi strateških ciljev, ki jih je družba sprejela v decembru 2009. Ker ti cilji niso bili doseženi in ker je zato družba pripravila nov program poslovnega in finančnega prestrukturiranja, smo menili, da v bodoče potrebujemo novo vodstvo, ki ne bo obremenjeno s preteklostjo,“ je izjavil predsednik upravnega odbora dr. Maks Tajnikar.

Adrio bosta od 17. januarja 2011 vodila Klemen Boštjančič, ki je s tem datumom imenovan za glavnega izvršnega direktorja, in Robert Vuga, ki je s tem datumom imenovan za izvršnega direktorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.