Slovenija
18 ogledov

Adriatic in sindikati: Tožili bodo vodilne iz Vegrada

Vegrad, delavci, odpoved Žurnal24 main
Zavarovalnica Adriatic Slovenica in Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije sta se v torek dogovorila za dokončno rešitev v zvezi s terjatvami do nekdanjih delavcev Vegrada. Zavarovalnica bo v sodelovanju s sindikatom vložila odškodninsko tožbo zoper člane bivšega vodstva Vegrada, delavcev pa ne bo terjala.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je s Srečkom Čaterjem in Oskarjem Komacem iz Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije v torek sklenila dogovor, da zaradi težkih razmer, v katerih so se zaradi ravnanja bivšega vodstva znašli delavci Vegrada, teh ne bo terjala, so danes sporočili iz zavarovalnice.

Adriatic Slovenica bo ob sodelovanju sindikata za škodo, ki je nastala zaradi odtegovanja zavarovalne premije in ne nakazovanja zavarovalne premije, vložila odškodninsko tožbo neposredno zoper člane bivšega vodstva Vegrada. Zavarovalnica bo s tem v zvezi krila vse stroške sodnega postopka, sindikat pa ji bo v pomoč pri pridobivanju dokumentacije, potrebne za vložitev tožbe in v nadaljnjem poteku sodnega postopka.

Zavezali so se tudi, da zaradi neplačane premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje za obdobje od decembra 2009 do marca 2010 delavcev ne bo terjala.

Vegrad delavcem ni poravnal premij dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj

Kot je znano, je zavarovalnica Adriatic Slovenica nekdanjim delavcem Vegrada poslala opomine pred izvršbo zaradi neporavnanih premij dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v mesecih pred stečajem Vegrada.

Več kot 500 nekdanjih Vegradovih delavcev, katerih velik del je danes še vedno brez zaposlitve, so zaradi poslanih opominov ogorčeni, še posebej zato, ker so bili prepričani, da je Vegrad zneske poravnal, kot je bilo to prikazano na njihovih plačilnih listah.

Ko je Vegrad, ki se je s posebno pogodbo zavezal plačevati premije kot solidarni dolžnik prek odtegljaja od osebnega dohodka, prenehal plačevati premije zavarovalnici, je zavarovalnica takoj začela o neplačilu premije obveščati tako Vegrad kot vse posamezne zavarovalce. Slednje je nato pozvala, naj nadaljujejo plačevanje premije prek položnic.

Komentarjev 1
  • sneška 21:57 22.februar 2012.

    Kdaj pa lahko bivši uslužbenci Trgoavta pričakujemo takšne tožbe od Adriatica?