Slovenija
14 ogledov

Aduta še skrivajo

Dobavitelj sme dobavljeno energijo zaračunavati, kakor sam želi, pravijo na mini Žurnal24 main
Petrol. Po novem prodaja tudi elektriko. Marketinški adut pa še skrivajo pred konkurenco.

Petrol po novem ponuja tudi elektriko za gospodinjstva. Po izračunih, ki smo jih pripravili in temeljijo na podatkih treh odjemalcev (imena so spremenjena), pa novinec na trgu ni najcenejši. Razlika med najcenejšim in najdražjim je pri tistih, ki se ogrevajo na elektriko, blizu sto evrov.

20 odstotkov je danes v povprečju dražja elektrika, kot je bila začetek leta 2009.

Petrol za pakete elektrike in goriv zdaj ponuja okrog šestodstotne popuste, ki ga približajo najcenejšemu Elektru Primorska. Po neuradnih informacijah pa bodo prihodnji teden predstavili akcijo, s katero bodo najugodnejši ponudnik. “Celovit paket bo bistveno ugodnejši kot samo elektrika,” je včeraj zagotovil član uprave Petrola za energetiko Rok Vodnik.

En račun za hišo in vikend

Žurnalov nasvet
Račun. Poiščite račun za elektriko in na spletnih straneh drugih ponudnikov preverite, koliko enaka količina elektrike stane pri njih. Preverite tudi, ali se vam izplača preiti na eno- ali dvotarifno merjenje.
Spletni naslovi, kjer si lahko izračunate, koliko bi plačali pri katerem ponudniku:
Elektro Ljubljana
Elektro Maribor
Elektro Gorenjska
Elektro Primorska
Gen-i

Petrolovi odjemalci bodo lahko za vsa odjemna mesta dobili le en račun, denimo za stanovanje in vikend. Na eno položnico pa bo mogoče dodati tudi goriva, plin, kurilno olje in toploto, kjer jo Petrol dobavlja. Prizadevajo si tudi, da bi bilo položnico mogoče plačati na bencinskem servisu. Do konca leta pričakujejo od pet tisoč do šest tisoč odjemalcev. Od marca, ko so gospodinjstvom začeli poskusno prodajati elektriko, so pridobili 1.200 odjemalcev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.