Slovenija
21 ogledov

Aerodrom Ljubljana: znova možne zamude

Letalo letalske družbe Lufthansa je bilo namenjeno v New York, vendar je bilo za Žurnal24 main
Zaradi stavke je bilo danes odpovedanih več sto poletov na letališčih v Nemčiji. Iz Aerodroma Ljubljana so sporočili, da so bili vsi leti do zdaj opravljeni po voznem redu in brez zamud. A glede na izkušnje se to lahko še spremeni, pojasnjujejo.

Največji nemški letalski prevoznik Lufthansa je za danes odpovedal okoli 400 poletov. Upravljavec frankfurtskega letališča Fraport pa je sporočil, da je bil prisiljen odpovedati okoli 450 od skupno 1300 poletov. Manj prizadeto je bilo letališče v Münchnu, kjer so odpovedali 85 od skupno 1130 poletov. Podobno prizadeta so bila tudi preostala letališča.

"Do zdaj so bili vsi leti odpravljeni po voznem redu in brez zamud," so dopoldne sporočili iz Aerodroma Ljubljana. Tudi za preostanek dneva za zdaj spremembe niso najavljene, vseeno pa naj potniki spremljajo objave na spletni strani Aerodroma. "Glede na izkušnje z nedavno stavko na frankfurtskem letališču se to lahko še spremeni," so še pojasnili.

Sindikati zahtevajo 6,5-odstotno zvišanje plač

Opozorilno stavko pred tretjim krogom pogajanj o zvišanju plač v javnem sektorju po poročanju tujih tiskovnih agencij pripravlja sindikat Verdi. Ta za svoja dva milijona članov zahteva 6,5-odstotno zvišanje plač, medtem ko vlada in lokalne oblasti ponujajo 3,3-odstotno zvišanje v dveh letih. Nov krog pogajanj naj bi potekal danes in v četrtek.

Stavke bi morale "pospešiti pogovore", meni sindikalist Verdija Frank Bsirske, medtem ko jih je notranji minister Hans-Peter Friedrich označil za "nesorazmerne". "Glede na to, da smo dali resno ponudbo, niso upravičeni do takšnega grdega ravnanja z ljudmi," je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.