Slovenija
18 ogledov

Aerodrom Maribor v švicarske roke

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Prevent Global bo prodal mariborsko letališče. Zanj se zanima švicarski investicijski sklad Greenpearl Investments.

 

V Prevent Globalu so 1.300 delavcev obvestili, da bodo plače dobili, ko Prevent DEV poravna svoje obveznosti, se pravi najkasneje 28. junija. Do konca junija naj bi dobili izplačan tudi majski regres. Predsednik svobodnega sindikata v podjetju Vlado Zorman je dejal, da sindikat do 25. junija položaja ne bo zaostroval, ker to ni smiselno. Bo pa sindikat ne glede na to na sestanku, ki je napovedan za ponedeljek, napovedal stavko za 29. junij, če do 28. junija ne bodo izplačane plače.

Dezinvestiranje poslovno nepotrebnega premoženja je v skladu s sanacijskim programom družbe Prevent Global, je poudaril prvi nadzornik Vladimir Bilić. Dodal je, da so nadzorniki odobrili tudi prodajo Preventove nepremičnine v Mežici, in sicer za 840 tisoč evrov ter da sanacija poteka bolje od pričakovanj. Uprava njegovih navedb ni želela komentirati.

Po poročanju Dnevnika je v ponudbi Greenpearl Investments, ta za družbo ponuja tri milijone evrov, sodelovalo nekaj podjetij, od katerih imajo vsa izkušnje z letališko dejavnostjo. Pri tem švicarski sklad izpostavlja, da bi v primeru uspešno izvedenega prevzema v lastniško strukturo Aerodroma Maribor vstopilo tudi letališče Engadin Airport iz St. Moritza.

Pri prodaji sicer obstaja nekaj ovir, saj imata na nepremičninah Aerodroma Maribor hipoteke vpisane NKBM in Janko Zakeršnik, okoli 52-odstotni lastnik družbe Prevent Global. Aerodrom Maribor ima po pogodbi z državo v najemu letališko infrastrukturo do konca letošnjega leta. Nov razpis, s katerim bodo upravljanje z letališko infrastrukturo na mariborskem letališču oddali v 30-letni najem, bodo objavili predvidoma do konca junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.