Slovenija
54 ogledov

Aeroklub bo poletel

Člani Aerokluba ALC Lesce so imeli v soboto na leškem letališču tako imenovani t Žurnal24 main
Leško letališče. Občina aeroklubu v najem 12 letal. Usoda direktorja odvisna od revizije.

Radovljica. “Letala bomo dali v najem Aeroklubu ALC Lesce in upam, da bomo prihodnji teden podpisali pogodbo,” je dejal radovljiški župan Ciril Globočnik.

S tem se bo za aeroklub končala enoletna neprostovoljna prizemljitev zaradi zapletov z vodstvom leškega letališča in različnih interpretacij lastništva letal. Z najemno pogodbo, s katero bo občina oddala v najem 12 letal, bodo presekali gordijski vozel, ki nam ga ni uspelo rešiti niti z mediacijo. “Uradni cenilec je prejšnji teden opravil cenitev letal,” je še dejal župan in dodal, da razpisa za oddajo letal ne bo.

Kot je včeraj za Žurnal24 pojasnil Belizar Keršič, predsednik aerokluba, gre le za nadomeščanje stare pogodbe, o vsebini najemne pogodbe pa je dejal, da je usklajena.

O direktorju 20. aprila
Poleg najemnine – ta naj bi bila okoli tisoč evrov na mesec – bo aeroklub moral poskrbeti še za podaljšanje plovnosti letal in plačevati stroške registracije, zavarovanja, vzdrževanja in popravila letal. “Več od tega finančno ne zmoremo, saj nam na leto s članarino uspe zbrati do 20 tisoč evrov. Dobrih 200 članov komaj čaka, da podpišemo pogodbo. Upam, da bomo za veliko noč v zraku,” je poudaril Keršič.

Usoda direktorja leškega letališča Pavla Škofica pa bo, kot je pojasnil župan, odvisna od ugotovitev revizije: “Na podlagi teh in pregledov poslovanja letališča se bom odločil o direktorju in o tem, kaj bom predlagal občinskim svetnikom.”

Škofic se, kot je dejal, ne boji, da bi revizija ugotovila nepravilnosti, ima pa pomisleke glede oddaje letal. “Jaz tega brez razpisa ne bi naredil,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.