Slovenija
46 ogledov

Aeroklub z novim predsednikom

V Aeroklubu ALC Lesce upajo, da jim bo Občina Radovljica dala v najem 12 jadraln Žurnal24 main
Lesce. Aeroklub po novem vodi Belizar Keršič. Novost: status društva posebnega javnega pomena.

Imenovanje. Člani Aerokluba ALC Lesce so na zadnji skupščini za predsednika soglasno imenovali Belizarja Keršiča, ki bo po odstopu predsednika Toneta Čerina vodil klub.

Skupščine se je udeležila dobra polovica od okoli 260 članov, kar je bilo po besedah člana aerokluba Štefana Žargija presenetljivo, saj so se – zaradi težav, ki jih ima klub na leškem letališču in zaradi katerih lani niso leteli – bali osipa članstva. Vodstvo kluba je Občini Radovljica predlagalo, naj da klubu v najem 15 letal, od tega tri motorna in 12 jadralnih.

Na županov (Ciril Globočnik, op. p.) odgovor še čakamo, se nam pa, če ne želimo izgubiti še letošnje sezone, zelo mudi, kajti letala je treba na novo registrirati, z novimi pravili pa so postopki zahtevnejši. Za vsako letalo moramo namreč pripraviti načrt vzdrževanja in še druge stvari,” je pojasnil Žargi.

Aeroklub je z občino podpisal pogodbo o izvajanju nalog civilne zaščite za posredovanje ob požarih in naravnih nesrečah, s čimer bo klub po končanju postopkov dobil status društva posebnega javnega pomena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.