Slovenija
83 ogledov

Afera 'metla' spet aktualna

Marjetica Rupel je trdila, da je nakupe izvedla v državno korist. Žurnal24 main
Policija bo znova preverila domnevne nepravilnosti glede uporabe službenega vozila MNZ za zasebne potrebe soproge nekdanjega zunanjega ministra Marjetice Rupel.

Kriminalisti bodo preverili vse okoliščine, in če bi obstajali razlogi za sum, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje, ukrepali v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili.

V petek so sicer z ministrstva za notranje zadeve (MNZ) sporočili, da sta nadzornika končala zunanji nadzor nad delom policije v omenjenem primeru. Kot so zapisali, poročilo o zunanjem nadzoru nad delom policije in odzivno poročilo policije kažeta na "sistemske pomanjkljivosti" pri obravnavi tovrstnih medijsko ali politično odmevnih primerov. Ob tem so dodali, da je bil postopek zapleten "zaradi političnega vidika primera in njegove medijske izpostavljenosti".

Po poročanju spletnega portala Dnevnik naj bi vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Janko Goršek v ponedeljek zahteval ponovno odprtje predkazenske preiskave o sumih kaznivih dejanj v primeru Marjetica Rupel.

Kot je znano, je policija v preteklosti že preiskovala domnevno sporno uporabo službenega vozila in voznika MNZ za zasebne nakupe Ruplove. Sčasoma je preiskava zamrla, tako da krivca še vedno ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.