Slovenija
24 ogledov

Afera Patria: "J" ni Janša

Janez Janša Boštjan Tacol
J v odkumentih o Patrii, ni Janez Janša, ampak Bartolo Jerković. Po poročanju MMC veliko nepravilnosti v zapisih.

Spletni portal rtv.slo se je dokopal do nekaterih pomembnih dokumentov v zadevi Patria. Zapisi dokazujejo, da J ni Janez Janša, ampak Bartolo Jerković.

Na podlagi dopisa avstrijskega posrednika Patrie Wolfganga Riedla kolegu Reiju Niittynenu, poslanega 19. januarja 2005, je jasno razvidno, od kod Finskemu novinarju Magnusu Berglundu ideja, da naj bi oseba "J", ki je po njegovem prepričanju predsednik SDS-a Janez Janša, potrebovala denar za pokojnino, piše mmc.
Dopisi, ki so potekali na relaciji med Riedlom in Niittynenom, vsebujejo "subject" (predmet) C + S. Iz celotnega dopisa je tudi razvidno, da C v tem primeru pomeni Croatia (Hrvaška), S pa Slovenija. kar pomeni, da vse kar je po doznako S je Slovenija, vse kar je pod oznako C pa Hrvaška. 

Po poročanju MMC je oseba J je omenjena v prvem delu dokumenta pod oznako C, in sicer kot "Mr. J, the Director of DDV", kar se nanaša na Bartola Jerkovića, direktorja hrvaškega podjetja Đuro Đaković specialna vozila, kjer zdaj izdelujejo oklepnike patria za hrvaški trg.

Prvak SDS, pa je omenjen v drugem delu dokumenta pod S in ima oznako "PM", in sicer "the present PM, who was MoD in 1992 to 1995", torej "trenutni predsednik vlade, ki je bil minister za obrambo med letoma 1992 in 1995". Kratica WW pa se nanaša na poslovneža Walterja Wolfa, še poroča MMC.

Med drugim naj bi bilo v dokumentih tudi veliko V zaseženih dokumentih, ki so evidentno napačni, npr. kdaj je kdo opravljal kakšno funkcijo. Iz dokumenta je tako jasno razvidno, da je Riedl pisal o stvareh, ki jih ni poznal.

Komentarjev 6
  • principiumnovum 20:14 10.september 2011.

    The Butterfly Effect - Samo poglejte kaksno tragedijo in spremembo v toku zgodovine ne naredila ena usrana laž enega usranega novinarja. Če ne bi novinarji širili laži o Janši in Patriji, danes v Sloveniji ne bi bila na oblasti skorumpirana ...prikaži več Pahorjeva vlada, Slovenija ne bi imela 100000 brezposelnih, pravosodje bi funkcioniralo, policija in tožilstvo bi preganjala barabe, slovenska varnostno obveščevalna agencija bi služila gospodarstvu in ne režimu pri prisluškovanju opoziciji, šolstvo bi napredovalo, gospodarstvo bi raslo (poglejte Janševo prijateljico Angelo Merkel z najnižjo brezposelnostjo v zgodovini Nemčije - kljub gospodarski krizi!!!), širša regija ne bi bila nestabilna, kot je to danes, ljudje bi se imeli raje... In to vse smo zamudili zaradi ene usrane laži enega usranega novinarja iz fucking finske ter našin nesposobnih fixofafarskih in fujdevejevskih pisunarjev, ki so enemu usranemu finskemu novinarju pomagali na vse kriplje širiti laži!

  • stela 13:03 10.september 2011.

    mislm, pa iz koga se nrca delajo? banda

  • Avatar roksa
    roksa 12:57 10.september 2011.

    Rečimo NE tvoji primitivni pamet, otrok!!!!