Slovenija
39 ogledov

Afera Patria: kaj je res in kaj ne?

Enak dokument, kot je danes objavil MMC, je kasneje medijem poslala stranka SDS. arhiv Žurnal24
Resnica o Patrii. MMC RTVS objavlja dokument, ki priča o tem, da "J" ni Janša. Mladina vrača udarec z objavo elektronske korespondence med akterji v aferi Patria - iz njih naj bi bilo moč razbrati, komu pripada katera kratica.

Mladina je objavila več elektronskih sporočil, iz katerih se "jasno vidi, kako so obtoženi imenovani s kraticami in v kakšnih vlogah nastopajo. Objavljamo tudi odgovor Patriinega predstavnika za Slovenijo na policijskem zaslišanju Reija Niittynena, ki je razložil pomen posameznih kratic. To dokazuje, da se tožilstva in policije Slovenije, Avstrije in Finske dobro zavedajo, kdaj je Janez Janša »J« in kdaj »PM«."
Besede Niittynena (iz policijskega zaslišanja maja 2009), ki naj bi pričale o tem, da je "J" Janez Janša, so: "Oseba iz elektronske korespondence v zvezi s slovenskim projektom, ki je navedena s kraticami PM, JJ, prime minister J, je Janez Janša. Če je oseba označena z veliko črko J in če se sporočilo nanaša na Hrvaško, bi bil to Jerkovič."

SDS je na spletni strani objavil dokument št. 74, ki je po pisanju Mladine "v slovenskem obtožnem predlogu pravilno interpretiran in v njem tožilci Janše ne zamenjujejo z Jerkovićem". Pravijo še, da je Magnus Berglund napačno interpretiral "memurandum" iz leta 2005, v katerem je pisalo: "J is really expecting pension money"* in ta J se je nanašal na Bartola Jerkoviča. "A to dejstvo je znano že več kot leto dni. V SDS so torej danes objavili napačen dokument, na MMC RTV Slovenija, kjer so stranki očitno nudili pomoč, pa so objavili leto dni staro svojo novico," so še zapisali.

"Za politični bilten Mladina je laž napaka. Berglund po njihovo namreč ni lagal, temveč storil napako," je stranka SDS napisala na Twitterju. Odziv stranke SDS v sporočilu za javnost si lahko preberete tukaj.

* "J res pričakuje denar za pokojnino"

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:49 11.september 2011.

    Ma Abrfambovec je potegnil mastne dnarje iz te afere,pa z ostalih afer in prodaj orožja tut,saj je bil skoz pri koritu za te stvari!

  • VERITA 22:08 10.september 2011.

    Dokazalo se bo, da J ni J in takrat se pripravite akterji na plačilo odškodnine, ampak ne iz proračuna države, pač pa iz svojega žepa.