Slovenija
111 ogledov

Afera pritegnila goste

Zanimalo nas je, kaj je novega z naložbo Zorana Thalerja v Istri, potem ko se je Žurnal24 main
Istranova. Gostilna je imela po Thalerjevi aferi dva tedna odličen obisk.
Hrana ni iz trgovine
Kritike zavrača. “Zelenjavo odkupujemo od kmetov, meso pa je slovensko,” zagotavlja direktor Istranove Flavio Grižon in zavrača kritike o nabavi v trgovini. Glede jadranskega izvora morskih dobrot pa priznava, da je redkost.

Padna. “Dva tedna po izbruhu afere smo imeli odličen obisk. Prišlo je veliko radovednežev,” je povedal Flavio Grižon, direktor gostilne in oljarne Istranova.

Partner v lastništvu je tudi Zoran Thaler, nekdanji evropski poslanec, ki je moral odstopiti zaradi korupcijske afere. Thaler se je namreč ujel v past, ki mu jo je nastavil časopis Sunday Times.

V zameno za svoj glas v Evropskem parlamentu naj bi bil pripravljen sprejeti podkupnino in pridobiti investitorja za Istranovo. Pozneje je sicer dejal, da je šlo le za “igro”, sodni postopki proti njemu pa še niso končani.

Dva tedna po izbruhu afere smo imeli odličen obisk. Prišlo je veliko radovednežev.
Flavio Grižon, direktor gostilne in oljarne Istranova

Gradijo si ime
Grižon meni, da ni pošteno, da bi senca afere padla tudi na deset zaposlenih v Istranovi. Ekipa se trudi, da bi si ustvarila dobro ime med gosti.

Thaler, ki je skupaj z njim idejni oče projekta, je seveda vpet v njihovo delo, a je po Grižonovih besedah to povsem druga zgodba.

“Z obiskom smo zadovoljni, upoštevati pa je treba, da smo še relativno novi in da se pozna tudi gospodarska kriza,” je razložil. Ta jih je, podobno kot druge gostince, prisilila v “prilagoditev” cen.

Dogodkov manj
Istranova se je promovirala tudi prek nekaterih dogodkov, kot sta denimo 95 let Borisa Pahorja ali Medana po Medani. Grižon za letošnjo poletno sezono še ne more napovedati večjih prireditev, dodal pa je, da te žal večkrat niso ekonomsko upravičene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.