Slovenija
4941 ogledov

Dušan Smodej po obtožbah o zlorabah deklet prvič spregovoril, to je povedal ...

Dušan Smodej Zajem zaslona / TV Slovenija
Policija ga glede domnevnih zlorab še ni obiskala.

9. avgusta se je na spletu pojavilo več trditev o spolnih zlorabah in uporabo prepovedane droge GHB. Več anonimnih pričevanj je med drugim zbranih na Instagram profilu Proti nasilju Dušana Smodeja, ki ga je ustanovila njegova bivša partnerka, saj ji je ta dolgoval denar. Dušan Josip Smodej je glede obtožb včeraj prvič javno spregovoril za oddajo Tarča na RTV Slovenija.

"Ne, policija me ni obiskala. Kar vem o tej preiskavi, je to, kar sem prebral iz medijev," je glede domnevnih spolnih napadov in zaslišanja s strani policije dejal Smodej, ki je zanikal prisotnost prisile v odnosih z dekleti, četudi anonimni zapisi govorijo o ''vidnih brazgotinah,'' ''ugaslih cigaretah,'' in drugih dejanjih, s katerimi se niso strinjale. Obenem je priznal korespondenco z dekleti, v kateri je opisoval svoje spolne fantazije, ki bi brez privolitve sodile med kaznive, a jih je označil kot ''vzete iz konteksta''. "Sam tega nisem naredil,'' je še dejal.

Po navedbah Tarče je do zdaj oprijemljiva zgolj izpoved prijateljice ene od domnevnih žrtev, žrtev pa ni dala nobene javne izjave. V izpovedi je prijateljica opisala, da je dekle po zabavi želelo oditi domov, Smodej pa naj bi jo nadlegoval. ''Šel je za njo, tekel za taksijem, ni ga hotela spustiti v hišo. Pred hišo jo je pretepel in posilil v lastni postelji," je zapisala.

Uranjek naj bi mu svetoval, da zapusti državo

Smodej je spregovoril tudi o svojih prijateljih in poznanstvih, med njimi z nedavno preminulim umetnikom Romanom Uranjekom, na čigar deviantne spolne prakse je javno opozorila novinarka in gostja včerajšnje oddaje Maja Megla. Tožilstvo in policija sta doslej prejela dve prijavi zoper Uranjeka.

Večer pred svojo smrtjo naj bi Uranjek svojega dobrega prijatelja Smodeja podprl in mu svetoval, naj za nekaj časa zapusti Slovenijo. "Javno mnenje je ustvarjeno, kakršno je. Proti meni ni ovadbe, ni obtožbe. Ustvarili so jo mediji, najprej socialni, potem drugi. Tukaj se je ustvaril prostor, v katerem trenutno ne morem zares živeti," je odgovoril Smodej na vprašanje, zakaj bi kot nedolžen zapustil državo. Smodej naj bi v zadnjem času tudi zamenjal telefon.

Obenem je še zanikal globlje poznanstvo z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Luko Mescem, je pa dejal, da sta se srečala na kateri izmed otvoritev razstav. Prijateljeval je tudi z novinarjem Nejcem Krevsom, s katerim sta skupaj opravila tudi intervju s kulturno ministrico Asto Vrečko, ki jo bežno pozna iz kulturnih krogov. Globlje poznanstvo je zanikala tudi sama Vrečko, ki je bila gostja oddaje. Priznal je še družinsko poznanstvo z nekdanjim ministrom za digitalno preobrazbo Markom Borisom Andrijaničem, ki ga na njegove razstave ni bilo, zanikal pa poznanstvo z Niko Kovač in Jašo Jenullom.

Dejal je, da se giblje široko po kulturnih krogih. ''Povezan sem z ljudmi, ki jih zanima kultura in so tako levi kot desni. Zato težko rečem, da sem povezan z Levico, Inštitutom 8. marec," je zatrdil.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 14
  • lojs 16:47 09.september 2022.

    ženske so glupe oz. še bolj pokvarjena in demonska bitja, ne bi se čudil, da jim je mučenje pasalo ... vse te s/m scene so pri obeh spolih, da ne bo pomote ... gospe megli, ki prodaja meglo, niso postavili ...prikaži več pravih vprašanj, jasno same babe, potrebne, ki manipulilrajo z javnostjo 30 let tišine in uživaš privezan ob radiatorju, potem pa prijava ... oprostite ta baba je zame enako diviantna oseba, ker se gre take igrice in zaradi sramu ne prizna, da ji je pasalo ... samo zato spregovori

  • Naklonsky 12:19 09.september 2022.

    Kdaj se bi Mesečnik s svojimi vladnimi pajdaši testiral na drogo?

  • leonardo 11:47 09.september 2022.

    Mene pa zanima, zakaj novinarka ni vprašala tega tipa, če pozna kakšnega znanega iz desnega pola. Samo za leve jo je zanimalo. Zakaj? Se pozna desna diktatura na TVS!