Slovenija
10 ogledov

"Afero Bulmastifi bi lahko preprečili"

bulmastifi raztrgali lastnika v oražmovi ulici v ljubljani Saša Despot
Nadaljevanje procesa. Policisti niso videli, da bi 2. februarja 2010 z Oražnove ulice, kjer so psi raztrgali lastnika, odhitelo belo vozilo. Veterinarski inšpektor: "Afero bi lahko preprečili"

Postopek v Ljubljani poteka zoper kriminalista Dušana Mikolčeviča, ki je vodil ogled na Oražnovi, in policijskega inšpektorja Aleša Conradija. Tožilstvo jima očita nevestno delo v službi, saj da sta namerno izključila možnost pridobivanja dokazov, tudi o tem, ali je bila na kraju tragedije navzoča tretja oseba, in da o dogajanju nista obvestila preiskovalnega sodnika ter dežurne tožilke.

Če uradniki ne bi ovirali ...

Da bi vso to zgodbo lahko preprečili, pa je danes zatrdil veterinarski inšpektor Uroš Andrenšek, ki je bil 2. februarja pred dvema letoma prav tako na prizorišču tragedije. Afere bulmastifi po njegovem mnenju sploh ne bi bilo, če ne bi višji uradniki ministrstva za kmetijstvo februarja 2008, ko se je odločalo o usmrtitvah psov, ovirali postopka.

Sodelovanje s kriminalistom Mikolčevičem med ogledom kraja dogodka je bilo po Andrenškovih besedah korektno. Na vprašanje, ali je dobil občutek, da se želi karkoli prikriti, pa je odgovoril, da "daleč od tega".

Niso vedeli belega vozila

Priče, ki so danes stopile pred okrajno sodnico Metko Popivoda, v času tragedije v hiši Saše Baričeviča niso opazile tretje osebe, prav tako niso videle, da bi po Oražnovi drvelo kakšno vozilo. Marjan Vukas, ki živi v bližini Baričevičeve hiše, je med svojim pričanjem na eni prejšnjih obravnav namreč zatrdil, da je videl z Oražnove z veliko hitrostjo speljati črno terensko vozilo.

Naključno odkrili, čigava je kri

Pričanje policista Nina Popadiča pa je verjetno razblinilo domneve tožilstva, da na navzočnost tretje osebe na prizorišču tragedije kažejo krvne sledi na stikalu v prvem nadstropju hiše. Sledi po podatkih tožilstva namreč niso pripadale ne Baričeviču ne policistu Juretu Šušteršiču, ki je bil ranjen ob posredovanju policije na kraju dogodka. Izkazalo se je, da so bile sledi na stikalu od Popadiča, kar je Nacionalni forenzični laboratorij odkril po naključju.

Popadič je februarja letos namreč posredoval pri poskusu tatvine avtomobila v Domžalah. Med delom je pokadil cigareto in ogorek odvrgel, njegovi kolegi pa so ta ogorek kasneje zavarovali in ga pregledali ter ugotovili, da se DNK na ogorku ujema s tistim v krvnih sledeh na stikalu Baričevičeve hiše. Popadič je dal tudi bris sluznice, ta pa je rezultate potrdil.

Popadič je danes pojasnil, da je bil v času posredovanja na Oražnovi pod vplivom adrenalina, s streli je tudi pokončal enega od treh psov. Prav zato je tokrat dopustil možnost, da se je med posredovanjem ranil in tega ni opazil.

Komentarjev 5
  • privat 09:58 04.december 2012.

    še danes so bulmastifi...samo da jih noben noče najti..

  • Žurnalček 13:24 22.november 2012.

    Če so vam všeč pasjeljupci, imate svojega kolega v poznanem SLO novinarju , pa se lotite njega !

  • McBobo 21:44 19.november 2012.

    Pa še to. Prispevka niti prve vrstice nisem prebral, ker imam pol ku... vsega tega nabijanja.