Slovenija
9 ogledov

Agrokor in Mercator o Konzumu

V Mercatorju so bili presenečeni, da jih Agrokor kot pomembni poslovni partner n Žurnal24 main
Danes je vodstvo Mercatorja pred skupščino družbe opravilo preliminarne pogovore z Agrokorjem. Vsebina pogovora ni znana.

Danes je vodstvo Mercatorja pred skupščino družbe opravilo preliminarne pogovore z Agrokorjem glede izkazanega interesa za preučitev možnosti Mercatorjevega odkupa Agrokorjeve hčerinske družbe Konzum. Kaj so se pogovarjali, ni znano. Mercator in Agrokor bosta pogovore nadaljevala v prihodnjih tednih.

Mercator je že v začetku marca izkazal interes za preučitev možnosti odkupa Agrokorjeve hčerinske družbe Konzum. Lastnik in predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić je prejšnji teden na vodstvo Mercatorja naslovil pobudo za začetek pogovorov na to temo.

"Tik pred današnjo skupščino smo opravili preliminarne pogovore s Todorićem in njegovo ekipo. Dogovorili smo se, da o vsebini pogovorov ne bomo obveščali javnosti, pogovore pa bomo v naslednjih dveh, treh tednih nadaljevali," je novinarjem po skupščini povedal Debeljak in dodal, da bodo v primeru kakršnihkoli dogovorov delničarje in javnost tudi ustrezno obvestili.

Debeljak je tudi poudaril, da pogovori niso povezani s procesom skupne prodaje večinskega deleža največjega slovenskega trgovca, temveč se nanašajo na morebitno povezavo Mercatorja s trgovskim delom koncerna Agrokor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.