Slovenija
40 ogledov

Airbnb: Sprejmite zavezo, sicer adijo!

Berlin Airbnb airbnb.com
Spletna platforma je svoje uporabnike pozvala, naj sprejmejo zavezo enakopravnosti, sicer na njihovi platformi niso zaželeni.

Spletna platforma Airbnb, preko katere je mogoče oddajati in najemati stanovanja in sobe po vsem svetu, bo svoje uporabnike ob prvem novembru pozvala, naj se zavežejo, da bo do vseh enakopravni in brez predsodkov, ne glede na raso, religijo, nacionalnost, etničnost, invalidnost, spol, spolno usmerjenost in starost.

V primeru, da zaveze uporabniki ne bodo sprejeli, jim podjetje preprosto ne bo več omogočilo uporabe njihove platforme. Prav tako bodo prekinili vse že obstoječe rezervacije. "Še vedno boste lahko pregledovali strani, a ne boste mogli rezervirati ali gostiti," so svojim uporabnikom sporočili iz podjetja, ki bo svojo zavezo vsem uporabnikom v potrditev ponudilo 1. novembra.

Airbnb je zgornjo zavezo predstavil kot del svojega načrta za boj zoper predsodke in diskriminacijo. "Diskriminacija nima mesta na Airbnb in do nje imamo ničelno toleranco. Žal, smo bili do zdaj prepočasni pri naslavljanju te teme. Za to prevzemam vso odgovornost," je ob tem navedel ustanovitelj in direktor podjetja Brian Chesky in nadaljeval, da se želijo popraviti in celo postati vzor drugim podjetjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.