Slovenija
25 ogledov

Akcija cepljenja lisic

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Danes se začenja akcija cepljenja lisic, ki bo trajala vse do junija. Na Vursu opozarjajo, naj lastniki pse sprehajajo na povodcu.

Danes je Veterinarska uprava RS (Vurs) začela s spomladansko akcijo cepljenja lisic proti steklini. Cepljenje opravljajo predvsem zaradi varovanja ljudi pred steklino in populacije lisic v gozdovih.

Pri akciji, ki bo trajala do junija, bodo piloti domačih športnih društev na celotnem ozemlju Republike Slovenije z višine 300 metrov z zato posebej prirejenimi športnimi letali spuščali vabe. Športna letala letijo iz Portoroža, Murske Sobote, Letališča Jožeta Pučnika in Novega mesta.

Na spletni strani Vursa lastnike psov opozarjajo, naj zaradi vab, ki so namenjene divjim živalim, lastniki psov svoje ljubljenčke na sprehode vodijo privezane. V primeru, da pes vabo poje, je ta zanj neškodljiva in se z njo zagotovi le imunizacija.

Ne dotikajte se vab
V veterinarski upravi ob tem opozarjajo, naj se ljudje nastavljenih vab za lisice ne dotikajo in naj o tem poučijo tudi otroke. Držite se naslednjih opozoril:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.