Slovenija
76017 ogledov

Akcija policije: Pred šentviškim predorom avto v ograji, dve osebi v lisicah

akcija predor šentvid policija
1/2
Žurnal24
Danes zjutraj so policisti na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Ljubljani zaznali neregistrirano vozilo Volkswagen polo, ki ga je vozil 33-letni voznik iz Ljubljane.

Vozil je nezanesljivo in nevarno, saj je po avtocesti vijugal in nevarno menjaval pasove. V vozilu sta bili poleg voznika še dve osebi.

"Voznik ni upošteval znakov policistov, naj ustavi, in je z nevarno vožnjo nadaljeval vse do predora Šentvid, kjer je povzročil prometno nesrečo. Trčil v dve policijski vozili ter varovalno ograjo," so sporočili ljubljanski policisti.

Voznika in sopotnika so policisti prijeli. V dogodku sta bila dva policista lažje poškodovana, nastala pa je tudi materialna škoda na vozilih.

Voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je v postopku odklonil preizkus alkoholiziranosti, zaradi suma vožnje pod vplivom mamil pa mu je bil odrejen strokovni pregled, prav tako je bilo zaseženo vozilo. 

akcija predor šentvid policija | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Pri njem in v vozilu je bilo najdeno hladno orožje, ki so ga policisti zasegli in vodijo postopek o prekršku po Zakonu o orožju.

Policisti so 33-letnemu voznik odvzeli prostost in nadaljujejo z zbiranjem obvestil: "Zaradi sumov kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in nevarne vožnje ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Oseba je bila v preteklosti že obravnavana za kazniva dejanja z elementi nasilja in premoženjska kazniva dejanja."

Komentarjev 9
  • Branko Brzin 23:09 11.junij 2021.

    niso bili civili ,bili so ljubljenci sodnije in policije

  • Bzovc 22:48 11.junij 2021.

    Dokler so obstajali miličniki, je bilo vse pod kontrolo. Preiskovalnih sodnikov za barabce se ni rabilo.

  • Avatar olor
    olor 21:45 11.junij 2021.

    Na prisilno delo, da odsluži kazen.