Slovenija
29 ogledov

Akcija se nadaljuje brez Mateja

matej markovi%C4%8D Žurnal24 main
10 krogov za 10 nasmehov se nadaljuje brez glavnega akterja Mateja Markoviča. Člani ekipe Never give up bodo akcijo speljali do konca.

Ultramaratonec Matej Markovič se je bil zaradi strgane stegenske mišice prisiljen umakniti iz tekaške steze med navijače. Po sedmih dneh in sedmih maratonih pa se zgodba ekipe Never give up ne bo zaključila. Pravkar se pripravljajo na nov dobrodelni tek na stadionu slovenske vojske v Vipavi, v soboto bodo tekli na športnem stadionu v Kranju in v nedeljo na stadionu Kodeljevo v Ljubljani.

"Postavili so me na realna tla. Že takoj na začetku včerajšnjega teka sem točno vedel, da je konec, ampak sem vztrajal še 40 kilometrov, ker sem želel vsaj ta maraton končati. Nima smisla nadaljevati, tako da bom spodbujal ostale, da bodo tekli do konca. Zdi se mi prav, da pokažemo, da nisem samo jaz, ampak je zadaj ena velika ekipa," nam je dejal pred začetkom današnjega teka v Vipavi.

Sam sem v teh sedmih dneh doživel toliko posebnih in dragocenih trenutkov, da sem najsrečnejši človek na svetu!
Matej na Facebooku

Poudarja, da mu je odziv ljudi izjemno všeč in upa, da bodo v sklopu akcije zbrali okoli 20 tisoč evrov. Veseli ga tudi pomoč Slovenske vojske deklici, ki je ostala brez staršev – pravkar je za njo od samo ene vojašnice prejel 1300 evrov.

Če želite biti del zgodbe 10 krogov za 10 nasmehov, lahko jutri od 16. ure dalje sodelujete na teku v Kranju ali pa v nedeljo od 10. ure dalje na Kodeljevem v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.