Slovenija
24 ogledov

Aktivisti 15o so se pri parlamentu prerivali s policijo

Protest pred DZ
1/21
Žurnal24 main
Aktivisti gibanja 15o so se pri poskusu "blokade" parlamenta prerivali s policijo, pri čemer je bilo polomljenih nekaj transparentov.

Približno 30 pripadnikov gibanja 15o pred poslopjem parlamenta danes od 9. ure izraža nasprotovanje sprejetju varčevalnih ukrepov. Policija je protestnikom onemogočila prihod pred vhod v parlament, zato je med njimi in protestniki prišlo do nekaj prerivanja. Protestniki bodo sedaj na ploščadi pred parlamentom organizirali skupščino, poroča STA.

Gibanje 15o je današnji protest organiziralo uro pred začetkom seje DZ, na kateri bodo poslanci danes obravnavali zakon o uravnoteženju javnih financ in rebalans proračuna. Z blokado vhoda v parlament so želeli protestniki izraziti absolutno zavračanje varčevalnih ukrepov, tiranije dolga in krizne diktature.

Varčevalni ukrepi so namreč po njihovem mnenju nepravični, z njihovim sprejetjem pa bodo krizo plačali tisti, ki je niso povzročili. Z varčevalnimi ukrepi skušajo politiki dokončno izriniti solidarnost in konsolidirati desetletja trajajočo privatizacijo in razlastitev množic, opozarjajo protestniki pred parlamentom.

Zavzemajo se za drugačno in enakopravno razdelitev družbenega bogastva, kar bi po njihovem mnenju zahtevalo tudi drugačne načine upravljanja z njim. Na ploščadi pred parlamentom se sicer nadaljuje tudi branje Hlapcev Ivana Cankarja, še poroča agencija.

Komentarjev 3
  • 1111 15:57 10.maj 2012.

    ...zakaj so policisti posredovali??? ZAKAJ?????????

  • Kunaver 12:47 10.maj 2012.

    Kako je policist staknil prasko od oranžnolaske, oblečene v vroče jeans hlačke:http://slo-kronika.si/novice/med-prerivanjem-pred-parlamentom-je-oranznolaska-oblecena-v-seksi-vroce-hlacke-iz-jeansa-ocitno-opraskala-policista-ki-so-mu-popustile-zavore/

  • Stolp 10:59 10.maj 2012.

    Umetniki!